Almanya Kupası için karar açıklandı!

24.04.2020 - 14:40 | Son Güncellenme: 24.04.2020 - 14:40

Koronavirüsün futbol maçlarının takvimine olan etkisi devam ediyor. Almanya Futbol Federasyonu, Almanya Kupası finali için aldığı kararı açıkladı.

Koronavirüs salgını sebebiyle Almanya'da da futbola zorunlu ara verilmişti. Yeniden futbol maçlarına başlaması beklenen Almanya'da, kupa finaliyle ilgili flaş bir karar alındı. Almanya Kupası finali ertelendi mi? Hangi tarihe ertelendi? Resmi açıklama...

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Almanya Kupası finali iptal edildi

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Berlin'deki kupa finalini iptal etti. Kupa finali için yeni bir tarihin henüz belli olmadığı ve oynansa bile müsabakanın seyircisiz oynanacağı ifade edildi.

Almanya Kupası ne zaman yapılacaktı? Yeni tarih belli mi?

Normal şartlarda Almanya Kupası finalinin 23 Mayıs tarihinde Berlin Olimpiyat Stadı'nda yapılması bekleniyordu. Finale çıkacak takımların henüz belli olmaması sebebiyle Alman Futbol Federasyonu bu kararı rahat bir şekilde aldı. Ancak; ana amacın 30 Haziran'dan önce maçların bitirilmesi olarak ifade ediliyor.

Almanya Kupası'nda yarı finalde hangi takımlar var?

Hatırlanacağı gibi Almanya Kupası'nda yarı finaller oynanmadan önce koronavirüs krizi yaşandı. Yarı finalde Saarbrücken ile Bayer Leverkusen eşleşmesinin dışında Bayern Münih ile Eintracht Frankfurt takımları karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler