Almanya Ligi için flaş karar! Resmen açıklandı!

31.03.2020 - 16:11 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 16:22

Almanya Ligi'nin akıbeti merak konusu oldu. Koronavirüs tehdidi sebebiyle bir takım kararlar alındı. Almanya Ligi ne zaman başlayacak? İşte bu konuda gerçekleştirilen basın toplantısından tüm detaylar...

Koronavirüs sebebiyle Almanya Ligi'ne 3 Nisan tarihine kadar zorunlu olarak ara verilmişti. Son günlerde Almanya'da futbolun seyircisiz olarak kaldığı yerden devam edip edemeyeceği tartışma konusu oldu.

Almanya'da oy birliğiyle karar! Ligler 30 Nisan'a kadar yok!

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Almanya Futbol Ligi (DFL) Yönetim Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 1. ve 2. futbol liglerinin 30 Nisan'a kadar askıya alınmasını tavsiye etmişti. Bugün, toplanan Kulüpler Birliği bu tavsiyeyi oy birliğiyle kabul etti. Ayrıca ekonomik önlemler de alındı.

Christian Seifert, bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Seifert, öncelikle bu zorlu günlerde DFL çalışanlarının ve kulüp yöneticilerine teşekkür etti.

Seifert basın toplantısı düzenledi

Seifert, "Kulüpler ve oyuncular sorumluluklarının farkında olacaklardır. Oyuncular popülerliklerini örnek bir şekilde kullandı. Liglerle ilgili halen net bir plan yok. Ancak; farklı stratejiler var. Maçlar 30 Nisan'a kadar oynanmayacak. Buna ek olarak, takımların antrenmanları 5 Nisan'a kadar askıya alındı" dedi.

Transfer düzenlemeleri ne olacak?

Öte yandan Seifert, "Sezonu 30 Haziran'a kadar bitirmeyi hedefliyoruz ve bugün halen durum bu. Ancak; Temmuz olabilir. FIFA ile transfer dönemi ve bu düzenlemeler hakkında da konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Kulüplere ciddi mesaj

Kulüplerin en kötü senaryolara göre plan yapmalarını istediklerini ifade eden Seifert, "Gerçek şu ki bazı kulüpler sezonun iptal edilmesi ve durdurulması halinde Mayıs veya Haziran ayında var olma durumularıylar karşılaşabilir" dedi.

Ekonomik önlemler...

Christian Seifert, ekonomik açıdan da müjdeler verdi. Takımlara özellikle bu dönemde esneklik gösterileceğini ifade ederek, "9 puana kadar olan kesintiler askıya alındı. Puan silme olmayacak. Gelecek sezon da 9 yerine sadece 3 olacak. Bununla birlikte inceleme Ekim sonundan Eylül ortalamasına kadar gerçekleştirilecek. 2020-21 sezonundan itibaren lisanslama prosedürü her zamanki gibi uygulanacak" yorumunda bulundu.

Doktorlar üzerinden koronavirüs mesajı

Kulüp doktorlarının koronavirüs konusunda danışılacak en doğru adreslerden biri olduğunu da vurgulayan Seifert, "Almanya'da 80 milyon insanın kafasında zaten bu virüs konusu var. 20 milyon insan Bundesliga'yı izliyor. Eminim ki herkes Bundesliga'nın yeniden başlamasına memnun olur. Ama doğru bir zaman değil. Bunu kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Almanya Ligi ne zaman başlar? Senaryolar...

Beklendiği gibi, kulüpler oybirliğiyle en az 30 Nisan'a kadar zorunlu ara planını onayladı. Bundan sonraki temel hedef ligin en kısa vadede yeniden başlaması. Bild'in haberine göre; ligi yeniden başlatmajk için iki senaryo var. Ya 1 Mayıs'ta (1-3) Mayıs ya da bir hafta sonra (8-10 Mayıs) tarihlerinde ligin başlaması öngörülüyor. Taraftarlar bu sezon maçlara kabul edilmeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler