Almanya, Merih Demiral'ın 'Bozkurt' sevinci nedeniyle Türkiye Büyükelçisi'ni çağırdı

Aleyna Gürgen
04.07.2024 - 13:17 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 13:50

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Merih Demiral'ın yaptığı Avusturya - Türkiye maçındaki 'Bozkurt' işareti nedeniyle Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırdı.

Almanya, Merih Demiral'ın 'Bozkurt' sevinci nedeniyle Türkiye  Büyükelçisi'ni çağırdı

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yı 2-1 yendiğimiz maçta iki golümüzü de atan Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işareti yaptığı sevinci gündem olmuştu. Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan konu hakkında yeni bir hamle geldi.

Demiral'ın sevinci gündem oldu

Türkiye, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yı 2-1 yendi. Avusturya karşısındaki iki golümüzü de kaydeden Merih Demiral sevinç sırasında elleri ile 'Bozkurt' işareti yaptı. UEFA ise Demiral'ın 'uygunsuz davranışlarda bulunduğu' iddiasıyla soruşturma başlattı.

Türkiye, Almanya Büyükelçisi Schulz'u çağırdı

Türkiye-Avusturya elleri ile 'Bozkurt' yaparak sevinen Merih Demiral'a, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın UEFA'dan yaptırım talebi üzerine disiplin soruşturması açıldı. Daha sonrasında Türkiye ise Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İlgini Çekebilir
Merih Demiral'ın soruşturmasındaki UEFA komite başkanı tartışma konusu oldu
Habere Git

Almanya, Türkiye'nin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

İbrahim Haskoloğlu ise yeni X paylaşımında Almanya kanadından gelen yeni bir hamleyi şu sözlerle duyurdu: "Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Almanya’daki Büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Merih Demiral’ın Bozkurt işareti konusu sonrasında gelişen olaylar hakkında ve Türkiye’nin dün onlardan izahat istediği konularda bilgi verecekler. "

Senin için hazırladığımız haberler