Almanya Milli Takımı’nda sportif ve yapısal danışma kurulu oluşturulacak

14.12.2022 - 10:17 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 11:38

2022 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Almanya'da Futbol Federasyonu Başkanı Bernd Neuendorf sportif ve yapısal danışma kurulu oluşturulacağını açıkladı.

Almanya Milli Takımı’nda sportif ve yapısal danışma kurulu oluşturulacak

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

2022 Dünya Kupası’na gruplarda veda eden Almanya’da ilk olarak Milli Takımlar sorumlusu Oliver Bierhoff ile yollar ayrılmış Teknik Direktör Hansi Flick ile yola devam kararı alınmıştı. Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Bernd Neuendorf dün düzenlediği basın toplantısında milli takım için sportif ve yapısal olmak üzere iki ayrı danışma kurulu oluşturulduğunu açıkladı. 

Sportif danışma kurulunda yer alacak isimler

Milli takımdan başlayarak alt yapılardaki yetenek gelişimi ile ilgilenecek olan yeni oluşturulan sportif danışma kurulunda Karl-Heinz Rummenigge, Rudi Völler, Oliver Kahn, Matthias Sammer ve Red Bull Küresel Futbol CEO’su Oliver Mintzlaff yer alacak. Oluşturulan danışma kurulunun karar yetkisi olmayacak ve yalnızca ihtiyaç duyulan konularda görüş bildirecek. 

Yapısal danışma kurulunda yer alan isimler

Yapısal danışma kurulu ise Euro 2024 Turnuva Direktörü Philipp Lahm, Euro 2024 Elçisi Celia Sasic, Stuttgart CEO’su ve DFB Denetleme Kurulu Başkanı Alexander Wehrle, DFB Genel Sekreteri Heike Ullrich, DFB Baş Saymanı Stephan Grunwald ve DFB Anonim Şirketi Yönetim Kurulu sözcüsü Holger Blask'tan oluşacak.

İlgini Çekebilir
Messi finalde Arjantin finalde!
Habere Git

Bierhoff’un yerine şimdilik atama yok

DFB Başkanı Neuendorf, Milli Takımlar ve DFB Akademi Direktörlüğü yapan Oliver Bierhoff’un yerine şu an için bir atama yapılmayacağını ve bu görevlerin dağılımı konusunda çalışma yapacaklarını da bildirdi.

Katar'a erken veda edildi

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda mücadele eden Almanya, turnuvanın favorileri arasında gösterilmesine rağmen şampiyonaya erken veda etti. Katar'a 2-1'lik Japonya mağlubiyeti ile başlayan Panzerler, İspanya ile 1-1 berabere kaldı. Almanya son maçta Kosta Rika'yı 4-2 ile geçse de gruptan çıkmayı başaramadı.

İkincilik için yarıştı, İspanya'nın gerisinde kaldı

Dünya Kupası E Grubu'nda 6 puan toplayan Japonya lider olarak son 16 turuna giderken, İspanya ile Almanya ikincilik için yarıştı. Grupta +6 averajı bulunan İspanya, +1 averajlı Almanlar'ı geride bırakarak son 16'ya adını yazdırdı.

İlgini Çekebilir
Hansi Flick göreve devam ediyor
Habere Git

Veda, beraberinde ayrılık getirdi

Almanya'nın beklenmedik vedası ayrılık getirdi. Dünya Kupası'ndan elenen Panzerler'de Milli Takımlar ve DFB Akademi Direktörlüğü yapan Oliver Bierhoff ile yollar ayrıldı. Gözler aynı zamanda teknik direktör Hansi Flick'e de çevrildi. Fakat DFB Başkanı Bernd Neuendorf, daha önce yaptığı açıklamada Flick'in görevine devam edeceğini duyurdu.

Almanya'nın son 3 maçı

  • Almanya 1-2 Japonya
  • İspanya 1-1 Almanya
  • Kosta Rika 2-4 Almanya
Senin için hazırladığımız haberler