Almanya, Stuttgart'ın yeni transferi Ozan Kabak'ı konuşuyor!

28.01.2019 - 09:15 | Son Güncellenme: 28.01.2019 - 12:15

Almanya, Stuttgart'ın yeni transferi Ozan Kabak'ı konuşuyor!

Galatasaray'da parladıktan sonra Almanya Ligi ekiplerinden Stuttgart'a transfer olan Ozan Kabak, Bayern Münih maçında oynayarak, Bundesliga'daki ilk maçına çıktı. Alman basınında genç futbolcunun performansı konuşuldu. Almanya'da Ozan Kabak'ın Bayern Münih maçındaki performansına ilişkin analizler şu şekilde;

Ozan Kabak kendisini bir anda 11'de buldu

Savunmanın ortasında Benjamin Pavard'ın sakatlığına, maç öncesi bir diğer stoper Timo Baumgartl'ın hastalanması eklenince Ozan kendisini bir anda ilk 11'de buldu. 

Ozan Kabak yorumu: "Vasat"

Stuttgart için sezonun en zor karşılaşması olan dış sahada 4-1 kaybettikleri Bayern Münih karşılaşması, Türk futbolcunun Bundesliga'daki ilk deneyimi oldu. Kentin yerel basınından Zeitungsverlag Waiblingen (ZVW), Ozan Kabak'ın ilk maçındaki performansını 'Vasat' başlığıyla okuyucularına duyurdu. 

"Ozan Kabak'ın sert bir oyun tarzı var"

'Sert bir oyun tarzı var' Her futbolcu için 1'den 6'ya kadar puanlamada bulunan ZVW, Ozan Kabak'a sağlam ve yetersiz arasında gösterdiği 3.5 notunu uygun gördü. Yapılan değerlendirmede "İlk maçında Robert Lewandowski ile başa çıkmak ve uzun mesafelerde yaptığı bu zorlayıcı görevin üstesinden gelmek zorundaydı. İkili mücadelede sert bir oyun tarzı var" ifadeleri kullanıldı.

"Bundesliga'ya hoş geldin Ozan Kabak"

'Üçüncü golde adamını kaçırdı' Stuttgarter Zeitung, futbolcunun ilk maçındaki performansına 3 puan verdi. İlk forma giydiği karşılaşmanın dev bir ekip olan Bayern Münih karşısında olduğuna dikkat çekildi. Üçüncü goldeki korner atışında adamını kaçırdığı, ardından golün geldiğine dikkat çekildi:  "Bundesliga'ya ho şgeldin Ozan Kabak! 18 yaşındaki futbolcunun işi Robert Lewandowski ile başa çıkmaktı. Özellikle hava toplarında çoğu mücadeleyi kazandı. Ancak üçüncü golde Leon Goretzka'yı kaçırdı".

"18 yaşındaki Ozan uzun süre iyi iş çıkardı"

'Uzun süre iyiydi' Bild gazetesinde de milli futbolcunun ilk maçındaki performansına yönelik kısa bir değerlendirme yer aldı. Stuttgart'ın rekor transferi olarak kendisinden bahsedilen Ozan Kabak için "18 yaşındaki futbolcu uzun süre iyi iş çıkardı" yorumu yapıldı.  (Skorer)

Teknik direktöründen Ozan Kabak sözleri!

Stuttgart Teknik Direktörü Markus Weinzierl ise Ozan Kabak'ın performansıyla ilgili şunları söyledi:

"İyi bir maç çıkardı. 3-4 gün içinde ilk 11'de şans bulmak kolay değildir. Büyük ihtimalle takımdaki birçok futbolcunun isimlerini tam olarak bilmiyordu. Ama iyi iş yaptı, Lewandowski'ye karşı iyi bir oyun oynadı."

Senin için hazırladığımız haberler