Almanya'da 3 istifa! Mesut Özil sonrası...

26.07.2018 - 14:12 | Son Güncellenme: 27.07.2018 - 01:23

Almanya'da 3 istifa! Mesut Özil sonrası...
Yıldız futbolcunun aldığı radikal karar, Almanya’da deprem etkisi yarattı. İşte son gelişmeler...
Başta Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel’i istifaya davet eden Almanlar, hesabın Joachim Löw’e kadar kesilmesini isterken, özellikle Grindel’in geçmişte Hristiyan Demokrat Parti’deyken göçmenlere karşı tutumu ve söylemlerinin Futbol Federasyonu Başkanlığı’nda da devam etmesi ve Almanya’da sporla siyasetin iç içe girmesi ülkeyi bir hayli kaosa sürükledi.
2002-2016 yılları arasında Hristiyan Demokrat Parti’den milletvekilliği yapan ve futbolun patronu olduktan sonra bu görevinden istifa eden Grindel’in geçmişte olan ‘göçmenlere’ karşı saldırgan tutumu Mesut Özil, İlkay Gündoğan başta olmak üzere Boateng, Rudiger, Khedira Sane (ani bir kararla kadro dışı kalmıştı) gibi yıldızları yakından ilgilendiriyor.
Deneyimli teknik adam Löw’ün yaşanan krizi atlatamaması ve futbolun içine sokulan ayrımcı siyasetin önüne geçememesi her iki ismi de istifanın eşiğine kadar getirdi.
Grindel ve Löw’ün yanı sıra ülkesinde vergi kaçakçılığı yüzünden ceza alan Uli Hoeness’in Mesut Özil yorumuna çok kızan Almanlar, milli takım menajerleri Bierhoff’u da istifaya davet etti.
Kamuoyunda futbolun yeniden yapılandırılması ve Almanya’da tepeden tırnağa değişimin olması gerektiği yorumları yüksek sesle gündeme getirilmeye başlandı. (Akşam)
Öte yandan büyüyen tepkiler sonrasında Grindel'den bir itiraf geldi... Deutsche Welle'de yer alan habere göre, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, Mesut Özil'in maruz kaldığı ırkçı saldırılarla daha iyi mücadele etmiş olmaları gerektiğini açıkladı.
Senin için hazırladığımız haberler