Ajax-Union Berlin Maçını Yöneten Halil Umut Meler, Alman Basınında

İsa Kethüda
17.02.2023 - 10:59 | Son Güncellenme: 17.02.2023 - 11:06

Ajax'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda Union Berlin ile berabere kaldığı maçta Halil Umut Meler'in kararları Almanya'da gündem oldu. Detaylar.

Ajax-Union Berlin Maçını Yöneten Halil Umut Meler, Alman Basınında

Hollanda temsilcisi Ajax'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda Alman ekibi Union Berlin ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada hakem Halil Umut Meler'in kararları tepki çekti.

Fanatik'in derlediği habere göre; karşılamaya Meler ve ekibinin yaptığı müdahale damga vurdu. Maçın hemen başında iki takım da Türkiye ve Suriye için saygı duruşunda bulundular. (Görüntü: Exxen)

VAR golü iptal etti, Almanya'da yankı buldu

Tecrübeli Türk hakem Halil Umut Meler'in ilk düdüğüyle başlayan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Karşılıklı ataklarla devam eden karşılaşmaya Meler ve 65. dakikada Meler ve ekibinin yaptığı VAR müdahalesi damga vurdu. Alman ekibinde forma giyen Morten Thorsby ceza sahasında attığı gol VAR'dan geri döndü ve iptal edildi. Maç sonrasında iptal edilen gol büyük yankı buldu. (Görüntü: Exxen

İlgini Çekebilir
Angel Di Maria'dan Galatasaray kararı!
Habere Git

Berlin'den tepki: Bu çok saçma değil mi?

Alman temsilcisi Union Berlin Twitter hesabı golün iptali sonrasında hemen bir mesaj paylaştı; 'Hakem, golü geri alıyor. Bu çok saçma değil mi?'

Bild: Elle oynadı

Alman basının köklü gazetesi BİLD ise; 'Haberer’in yokluğunda onun yerine oynayan Thorsby, 65. dakikada göğsüyle yaptığı kontrol sonrası Union Berlin’i öne geçiriyor. Ancak bir elle oynama nedeniyle VAR, golü iptal ediyor. Doğru bir karar ki Thorsby, topa koluyla dokunmuştu. Fakat Union’u şaşırtan bir karar oldu. Twitter hesaplarında şöyle yazıyor: Hakem, golü geri alıyor. Bu çok saçma değil mi?” yazıldı.

"Bitigen fark etti"

Gazete Berliner Kurier; 'Cezalı Janik Haberer’in yerine oynayan Norveçli, 65. dakikada golü atıyor ama sayılmıyor. Thorsby’nin vuruşu öncesinde topa koluyla dokunduğu iddia edildi. Çıplak gözle görülmeyeni sadece Türk video yardımcı hakem Abdülkadir Bitigen fark etti. Gol yok' yazıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye yıldız golcü!
Habere Git

"VAR'dan uyarı geldi"

Diğer bir Alman gazetesi Tagesspiegel ise; 'Berlinliler, Morten Thorsby’nin golüyle öne geçmişti. En azından biletlerin tükendiği Johan Cruyff Arena’daki herkes böyle düşünüyordu. Ancak video yardımcı hakemden Halil Umut Meler’e bir uyarı geldi. Golü atan Thorsby, topu göğsüyle önüne alırken kolunun üst kısmıyla hafifçe dokundu. Bu durum sonrasında Ajax taraftarları, kendi takımları gol atmış gibi sevindi'

"Sevinç kısa sürdü"

Yine Almanya'nın köklü medya kuruluşlarından biri olan Sport1; 'Maçın en tartışmalı anı 65. dakikada yaşandı. Union Berlin’in sol beki Jerome Roussillon’ın ortasında Morten Thorsby, topu göğsüyle önüne alıp sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve skoru 1-0’a getirdi. Ancak sevinç, kısa sürdü. Muhtemelen Norveçli oyuncunun topu kontrol ederken sağ üst kolunun teması nedeniyle hakem Halil Umut Meler, VAR ile diyalogu sonrası golü iptal etti. Televizyon görüntülerine bakıldığında; Union Berlin oyuncularının da şüphe duyduğu ve bu nedenle itiraz ettiği tartışmalı bir karar. Oyuncular, daha sonra Türk hakeme itirazlarda bulundular ama sonuç değişmedi.' dedi.

"Biraz el var, çok yakındı"

Ajax-Union Berlin maçına damga vuran VAR pozisyonunun kahramanı Thorsby maç sonu RTL’ye açıklamada; 'Elle oynama konusunda bir şey söyleyemem. Niyetim kesinlikle elle oynamak değildi. Göğsümle kontrol ettiğimi sanıyordum. Belki işin içinde biraz el vardır. Çok yakındı' dedi.

İlgini Çekebilir
Atsu uçağa binmekten vazgeçti, depreme yakalandı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler