Almanya’da gündem yeniden Stefan Kuntz

Akın Ungan
12.09.2023 - 11:54 | Son Güncellenme: 12.09.2023 - 12:06

Almanya Milli Takımı'nda Hansi Flick'in görevine son verildi. Yeni hoca adayları arasında A Milli Takım Teknik direktörü Stefan Kuntz da yer aldı.

Almanya’da gündem yeniden Stefan Kuntz

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, bir yandan Türkiye’de ağır eleştirilere uğrayıp gönderilmesi gerektiği yüksek sesle dillendirilirken, diğer yandan da hafta sonu Almanya’nın sahasında Japonya’ya 4-1 kaybetmesinin ardından görevine son verilen Alman Milli Takımı teknik Direktörü Hansi Flick’in yerine aday isimlerden biri olarak yeniden gündeme geldi.

Yeniden diyorum, çünkü Stefan Kuntz daha önce de Joachim Löw’ün görevden ayrılması sonrasında Almanya U21 Milli Takımı Teknik Direktörü olarak Hansi Flick’le birlikte düşünülen iki adaydan biriydi. Ancak Almanya Futbol Federasyonu (DFB) o dönem Bayern Münih’te 7 kupa kazanan ve daha önce 6 yıl Löw’ün yardımcılığını yapmış Hansi Flick’i tercih etmişti.

Flick, işine son verilen ilk teknik adam oldu! İşte ilk aday

DFB tarihinde işine ilk kez son verilen teknik direktör olan Flick’in ayrılmasının ardından Almanya’da teknik direktör arayışları tüm hızıyla sürüyor. Bu görev için bir numaralı aday ise Bayern Münih’te geçen sezon işine son verilen ancak Alman kulübü ile sözleşmesi hala devam eden Julian Nagelsmann.

İlgini Çekebilir
Devrimi TFF yapar, ben Ermenistan maçına bakıyorum
Habere Git

Nagelsmann'ın maaşı DFB'nin bütçesini aşıyor

Nagelsmann’ın en büyük handikabı ise Bayern ile süren sözleşmesinde DFB’nin bütçesinin çok üzerinde bir maaşı olması. Nagelsmann için Leipzig’e 20 milyon Euro bonservis ücreti ödeyen ve kendisine de yıllık 8 milyon Euro ödeyen Bayern Münih, Naglesmann’ın maaşından kurtulmak için sözleşmeyi hemen feshedebilir ama esas soru Julian Nagelsmann’ın aradaki büyük farkı almayarak zarara uğramayı kabul edip etmeyeceği.

Ayrıca Nagelsmann’ın daha önce DFB çatısı altında hiç çalışmamış olması da bir diğer dezavantajı.

Kuntz uzun yıllar U21'i çalıştırdı

Diğer yandan Stefan Kuntz uzun yıllar Alman U21 Milli Takımı Teknik Direktörü olarak çalıştığı için DFB yapısını çok iyi tanıyan biri. Bunun yanında maliyeti Nagelsmann’ın şu anda Bayern’den kazandığı paranın yarısını geçmez.

İlgini Çekebilir
Hüseyin Özkök'ün Kuntz röportajı Alman basınında!
Habere Git

Kuntz DFB’nin tutumunu eleştirmişti

Stefan Kuntz 18 Ağustos'ta Ajansspor’a verdiği röportajda Hansi Flick ile Löw’ün yerine aday oldukları dönemde DFB’nin kendisi ile yapılan görüşmelerdeki tutumunu eleştirmişti. Ancak DFB’de artık yeni bir yönetim var ve Stefan Kuntz’un bu bağlamda eskiden yaşananları düşünmesi için bir neden ortada yok.

DFB ekonomik olarak zorda

Yaklaşık 7,5 milyon lisanslı oyuncu ve 25 bini aşkın kulüple dünyanın en büyük futbol federasyonu olan Almanya Futbol Federasyonu, son yıllarda ekonomik zorluklar yaşıyor. Daha önceki yönetimlerin hesapsız harcamalarının yanında uzun süredir Almanya Milli Takımı’nın Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda başarısız olması iki kurumdan elde edilen yüksek başarı primlerinin de ortadan kalkmasına neden oldu.

Bu nedenle hem DFB’yi iyi tanıyan hem de maliyeti DFB’nin kabul edebileceği düzeyde olan Stefan Kuntz, Nagelsmann’la birlikte ciddi bir aday olarak görülüyor.

İlgini Çekebilir
2002'den sonra ilk kez! Rakip Japonya...
Habere Git

Stefan Kuntz Ajansspor’un "Bir gün Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü olacağınıza inanıyor musunuz?" sorusuna "Ben Türk Milli Takımı ile Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda olmak istiyorum" cevabını vermişti. Soruya dolaylı cevap veren Kuntz’un günün birinde hala Almanya’nın teknik direktörü olmak beklentisi içinde olduğunu net olarak söyleyebilirim.

Senin için hazırladığımız haberler