Almanya'da ırkçılık vakası! Genç yıldıza...

19.10.2020 - 13:49 | Son Güncellenme: 19.10.2020 - 13:50

Borussia Dortmund'un genç futbolcusu Moukoko, Ruhr derbisinde Schalke'yi 3-2 yendikleri maçta ırkçı saldırılara uğradı. Futbolcu, tepkilere sosyal medyadan yanıt verdi.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund'un genç yıldızı Youssoufa Moukoko, Pazar günü U-19 maçında ırkçı saldırılara uğradı. Dortmund ile oynanan maçta yaşananlarla ilgili futbolcudan bir açıklama geldi. Moukoko ne dedi?

Moukoko'ya galiz küfürler eildi

15 yaşındaki futbolcu Moukoko'ya yönelik küfürler, canlı yayına da yansıdı. Moukoko, 3 golle maça damga vururken futbolcuya taraftarlar hakaret etti. Futbolcuya yönelik küfürler edilirken, Moukoko'nun annesine de aynı şekilde ağır hakaret ve küfürler edildi.

Bergmann: "Irkçılığa müsamaha göstermeyiz"

Almanya Futbol Federasyonu da 3-2 Dortmund üstünlüğüyle biten maçla ilgili incelemelere başladı. A-Junior Bundesliga komitesinden sorumlu Thomas Bergmann, "Almanya Futbol Federasyonu prensip olarak hiçbir ırkçılığa müsamaha göstermez. Ayrıca ırkçılığın her türlüsüne kararlı bir şekilde karşı çıkar" ifadelerini kullandı.

Moukoko: "Bu ten rengiyle doğduğum için gurur duyuyorum"

Öte yandan Dortmund'un genç futbolcusu Moukoko sosyal medyadan yaşananlara tepki gösterdi. Moukoko, "Bu ten rengiyle doğduğum için gurur duyuyorum. Her zaman da gurur duymaya devam edeceğim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler