Almanya'da kulüplere müjdeli haber!

13.07.2020 - 14:30 | Son Güncellenme: 13.07.2020 - 16:29

Almanya 1 ve 2. Ligi'nde mücadele eden 36 kulübün başvurusu sonuçlandı. Alman Futbol Birliği, başvuru yapan tüm adayların lisans aldığını açıkladı.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Alman Futbol Birliği, gelecek sezon için tüm adayların lisans aldığını duyurdu! Buna göre; 1 ve 2. Lig'de mücadele eden 36 kulüp de gerekli onayı almış oldu. Normalde ligler tamamlandıktan sonra verilen lisanslar, pandemi sebebiyle ertelenmişti.

Kulüplere esneklik tanınmıştı

31 Mart 2020 tarihli genel kurulda, mali kriterlerin gözden geçirilmesi, 'tüm kulüplere korona salgınının ekonomik etkileriyle başa çıkma ve düzenli olarak sezona devam etme fırsatı verebilmek' için bir kez askıya alınmıştı. Kulüp yöneticileri, koronavirüs sebebiyle mali açıdan ciddi zorluklar yaşadıklarını belirtmiş ve Bundesliga, salgın döneminde yeniden başlayan ilk büyük lig olmuştu. Dolayısıyla kulüplerin lisans durumu merak konusuydu.

Lisanslama sürecinde hangi kriterler var?

Ekonomik olarak yeterli olduklarını zamanında belgeleyen ve bu belgelerle başvuru yapan her kulüp bu yıl finansal kriterlere uymuş oluyor. Bilindiği gibi lisanslama sürecinde DFL, kulüpleri her yıl spor, yasal, personel-idari, altyapı, medya operasyonları, güvenlik gibi kriterlere göre inceliyor.

Almanya'da yeni sezon ne zaman başlayacak?

Bundesliga patronu Christian Seifert, ekonomi açıdan kulüplere mesaj göndermişti. Kulüplere bu süreçte esneklik gösterdiklerini söyleyen Seifert, "9 puana kadar olan kesintiler askıya alındı. Puan silme olmayacak. Gelecek sezon da 9 yerine sadece 3 olacak" demişti. Almanya'da yeni sezon maçları ise 18 Eylül itibarıyla başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler