Bundesliga ihalesinde fiyat düştü

22.06.2020 - 17:05 | Son Güncellenme: 22.06.2020 - 17:05

Bundesliga ihalesinde fiyat düştü

Ajansspor’un daha önce duyurduğu Bundesliga’nın 2021/22 ve 2024/25 sezonlarını içine alan 4 sezonluk yayın ihalesi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Cumagünü dolan teklif verme süresinin ardından Bundesliga CEO’su Christian Seifertbugün yapılan Kulüpler Birliği Toplantısı sonrası ihale sonuçlarını açıkladı.

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Yeni ihalede pandemi nedeniyle gelirlerde hafif bir düşüş yaşandı ve daha önce 1.160.000.000 olan yıllık gelir 1.100.000.000 Euro’ya indi. Bununla birlikte toplamda dört sezonda 240.000.000 Euro bir gelir kaybı yaşandı. İhalede en büyük sürpriz ise daha önce önemli aktörler olması beklenen Deutsche Telekom ve Amazon’un ihaleye teklif vermemesiydi.

Uzun yıllardan bu yana Bundesliga canlı yayın haklarının en önemli aktörü olan Sky, Bundesliga 1’deki tüm cumartesi maçlarının tek tek ve konferans yayın haklarını alırken ihalenin yeni oyuncusu Dazn Cuma ve Pazar maçlarının tamamını satın aldı. Bir önceki ihalede Cuma ve Pazar üç maçın oynandığı günlerde erken saatte oynanan karşılaşma ile pazartesi maçları aynı paketin içindeydi. Sky ayrıca 2. Bundesliga’daki tüm tek tek ve konferans yayın haklarının da sahibi oldu. Ancak pazartesiden cumartesiye alınan 2. Bundesliga’daki tek bir karşılaşmayı aynı zamanda açık kanal olan Sport 1 kanalı da yayınlayacak

Daha önce açık kanaldan yayınlanan canlı maçlara ait paket uzun yıllar ZDF’ninelindeydi. Ancak 9 maçı kapsayan bu paketi bu defa Sat1/Pro7 grubu satın aldı.

Özet yayın hakları ile internet yayın hakları da çeşitli medya kuruluşları arasındapaylaşıldı. ARD, ZDF, Sport 1özet yayın haklarını paylaşılırken tüm dijital yayınhaklarını Bild gazetesinin de sahibi olan Axel Springer Yayınevi tarafından elde edildi.

Senin için hazırladığımız haberler