Bundesliga'da yeni korona önlemleri

Orhan Gülek
02.12.2021 - 18:30 | Son Güncellenme: 02.12.2021 - 22:52

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga)'da yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle maçlar %50 kapasite oranında seyirci alınacak. İşte tüm detaylar...

Bundesliga'da yeni korona önlemleri

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Almanya’da giderek artan koronavirüs vakaları sonrasında Federal Hükümet ile Eyalet Hükümetlerinin birlikte geçekleştirdiği toplantıdan futbol karşılamalarını da içeren yeni önlemler çıktı.

15.000 seyirci ile sınırlandırılacak

Buna göre tüm eyaletlerde statlara maksimum %50 kapasite oranında seyirci alınacak ve bu oran 15.000 seyirci ile sınırlandırılacak. Eyalet yönetimleri ise daha sert önlemler alarak seyircisiz maç oynatma yetkisine de sahip olacak. 

Leipzig-Manchester City maçı seyircisiz

Bu kararlar öncesinde Saksonya Eyaleti maçlara seyirci alımını yasaklarken Leipzig, Dresden ve Aue takımları bu karardan etkilenmişti. Nitekim Şampiyonlar Ligi’nde gelecek hafta oynanacak Leipzig-Manchester City karşılaşması boş tribünler önünde oynanacak. 

İptal edilen bilet paraları geri ödenecek

Hafta sonunda Bundesliga’da Bayern Münih ile evinde karşılaşacak olan Dortmund da tribünlere en fazla 15 bin seyirci alabilecek. Daha önce biletlerin tamama yakınını satan kulüp, 15.000 üzerindeki biletlerin iptal edilerek bilet paralarının sahiplerine geri gönderileceğini açıkladı.

Yeni Başbakan Scholz, aşı mecburiyeti getirmek istiyor

Almanya’da ayrıca kapalı alanlardaki özel toplantılara 50 açık alanlarda ise 200 kişi sınırı getirildi. Aşısızların ise tüm sosyal alanlara girişi yıl sonuna kadar yasaklandı. Angela Merkel’den görevi devralacak yeni Başbakan Olaf Scholz, daha önce mart ayından itibaren aşı mecburiyeti getirmek istediklerini açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler