Almanya'daki plan ortaya çıktı! Bundesliga maçları...

07.04.2020 - 10:59 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 11:15

Almanya Ligi'nde maçlar başlayınca stadyumda kaç kişi yer alabilecek? Bu konuda nasıl bir çalışma yürütüldü? Basın mensupları stada girebilecek mi? Plan ortaya çıktı. Tüm detaylar ve gelişmeler...

Almanya'daki plan ortaya çıktı! Bundesliga maçları...

Almanya'da Bundesliga maçlarının oynanıp oynanmayacağı henüz belli değilken, bir yandan da seyircisiz maçların planları yapılıyor. Bild'de yer alan habere göre DFL, Bundesliga maçları oynanırsa maçlarda statta maksimum kaç görevlinin bulunacağının planlarını şimdiden belirlemiş durumda.

HÜSEYİN ÖZKÖK/AJANSSPOR

Habere göre bir maçta statta sadece 239 kişi görev yapacak. En son seyircisiz oynanan Gladbach-Köln maçında ise 600 kişinin stadyumda bulunduğu belirtiliyor. Statta en kalabalık grubu ise maçların prodüksiyonunu yapan DFL'ye bağlı Sport Cast firması ve yayıncı kuruluşa bağlı (Sky veya Dazn) toplam 36 görevli oluşturacak.

Top toplayıcı çocuk sayısı dahi inecek

Belirlenen sayıyla birlikte kulüpler de ciddi bir personel kısıtlamasına gitmek zorunda. Teknik ekipten yalnızca 8 kişi sahada bulunabilecek ve yedek kulübelerinin yanına ekstra bank koyulamayacak. Top toplayıcı çocukların sayısı ise 12'den dörde indiriliyor.

Gazeteciler yer alabilecek mi?

Tribünlerde kulüplerin VIP misafirleri ve görevli olmayan çalışanları artık yer alamayacak. Kulüpler adına delegasyon olarak tribünde maksimum 8 kişi bulunabilecekken ikram da yapılmayacak. 30 gazeteci de yine kendilerine ayrılan bölümde olacak.

Güvenlik görevlisi sayısı 30'a inecek

Normal maçlarda 300, rizikolu maçlarda 600-800'e kadar varan güvenlik görevlisi sayısı ise 30'a indirilecek. Stat dışında ayrıca 50'si güvenlik 53'ü canlı yayın görevlisi olmak üzere 103 kişiye izin verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler