Almanya’dan Anadolu Efes’e Final-Four engeli

21.05.2021 - 16:31 | Son Güncellenme: 21.05.2021 - 16:39

EuroLeague’de Final-Four’a ev sahipliği yapacak Almanya, Köln'de oynanacak maçlar öncesi Anadolu Efesli oyuncuların aileleri ve Türk medyası için tuhaf bir uygulamada bulundu.

Almanya’dan Anadolu Efes’e Final-Four engeli

AJANSSPOR-HABER

Basketbolda Anadolu Efes’in mücadele edeceği Final-Four’a doğru bir skandal patlak verdi. Hürriyet'in haberine göre Almanya, 28-30 Mayıs tarihleri arasında Köln’de düzenlenecek olan organizasyon öncesi çok tartışılan bir uygulamaya imza attı.

Türk medyasına da vize yok

Almanlar, turnuvada şampiyonluk için parkeye çıkacak Anadolu Efes yönetim kurulu üyeleri ve sporcu ailelerinin yaptığı vize başvurularını reddetti. Tuhaf karardan Türk medyası da nasibini aldı. Euroleague'in ana sponsorları, yayıncı kuruluş olan Bein Sports çalışanlarının yanı sıra diğer organizasyonu takip edecek olan diğer medya mensuplarına da vize verilmedi.

EuroLeague yetkilileri de çözemedi

EuroLeague yetkilileri ve Köln Belediyesi'nin girişimlerine rağmen hala olumlu sonuç alınamazken, uluslararası bir turnuva düzenleyen Almanya'nın organizasyona uluslararası basını almaması büyük şaşkınlık yarattı.

İtalyanlara ve İspanyollara serbest

Buna karşılık Final-Four'da İtalyan ve İspanyol sporcuların eşleri ve çocukları bulunabilecekken, Türk sporcuların ailelerinin yanı sıra yönetici ve medya mensuplarının maçları izlemesine engel olunması büyük bir çifte standardı ortaya çıkardı. 

'Final-Four Köln'den alınsın' isyanı

Yaşanan bu gelişme üzerine hem Efes hem de Türk spor medyasında 'Nasıl Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'dan alındıysa, Final-Four da Köln'den alınıp başka bir şehre verilsin’ görüşü dillendirilmeye başlandı. Yaşanan krize bir çözüm bulma amacıyla Türk Dışişleri'nin de devreye girmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler