Seattle Seahawks - Tampa Bay Buccaneers: 16-21 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
13.11.2022 - 22:21 | Son Güncellenme: 13.11.2022 - 22:37

Almanya’nın Münih kentinde oynanan NFL maçında Tampa Bay Buccaneers, Seattle Seahawks karşısında 21-16 kazandı. İşte maç sonucu, sayılar ve maç özeti.

Seattle Seahawks - Tampa Bay Buccaneers: 16-21 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Münih bugün tarihinde ilk kez bir NFL maçına ev sahipliği yaptı. Bayern Münih’in stadyumu Allianz Arena’da oynanan normal sezon karşılaşmasında Tom Brady’li Tampa Bay Buccaneers, Seattle Seahawks’ı 21-16 mağlup etti. NFC Güney ekibi Buccaneers, bu sonuçla 10. maçında 5. kez kazanırken, Seahawks 4 maç sonra kaybederek 6 galibiyette kaldı.

Frankfurt da listede

Daha önce Londra’da düzenlenen NFL karşılaşmaları, ilk kez İngiltere dışında bir ülkede, Almanya’nın Münih şehrinde yapıldı. 2025’e kadar Almanya’yı ziyaret edecek olan lige 2023 ve 2025’te Münih, 2024’te ise Frankfurt ev sahipliği yapacak.

Avrupa Futbol Ligi’nin merkezi

Ülkemizin önemli Amerikan Futbolu takımlarından Koç Rams’in geçen sezon başında katıldığı Avrupa Futbol Ligi’ne Almanya’dan; Berlin Thunder, Hamburg Sea Devils, Leipzig Kings, Frankut Galaxy, Stuttgart, Surge, Rhein Fire ve Cologne Centurions ekipleri katılımları sağlıyor. Lige 2023 itibarıyla Münih Ravens da giriş yapacak.

Tom Brady: "23 yıllık kariyerimde edindiğim en iyi tecrübelerden"

Amerikan Futbolu tarihinin en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Tom Brady, Almanya’da büyük ilgi gördü. 7 kez şampiyonluk yaşayan oyuncu maç sonunda, "23 yıllık futbol kariyerimde edindiğim en iyi tecrübelerden biriydi. Oynadığım en iyi normal sezon maçlarındandı. Taraftarlar inanılmazdı. Sahada elektriği hissedebiliyorsunuz. İnanılmaz bir deneyim, konuk ettikleri için çok minnettarız." dedi.

Bir ilki başardı

Almanya’da maç kazanan Tom Brady, kariyerinde 4 farklı ülkede maç kazanan ilk NFL oyuncusu oldu. Brady daha önce Amerika, Meksika ve İngiltere’de galip gelmişti. 2017’de New England Patriots forması ile Meksika’da maça çıkan oyun kurucu, 2009 ve 2012’de de Londra’da sahaya çıktı.

İlgini Çekebilir
Ataman'dan izin yok! Micic, Türkiye karşısına çıkamıyor
Habere Git

Rekoru geri alamadı

Tom Brady, daha önce Aaron Rodgers’in kendisinden aldığı interception atamadan arka arkaya en çok isabetli pas atma rekorunu elinden kaçırdı. Brady, 402 olan rekoru 3 pasla kaçırdı. 4. çeyrekte 399’a kadar çıkan Brady, maçın bitimine 6 dakika 24 saniye kala attığı interception ile rekorunu geri alamadı.

Senin için hazırladığımız haberler