Almanya, Dirk Nowitzki'nin formasını emekli ediyor

10.08.2022 - 11:31 | Son Güncellenme: 10.08.2022 - 11:46

Almanya Basketbol Milli Takımı, efsane oyuncusu Dirk Nowitzki'nin 14 numaralı formasını emekli etme kararı aldığını açıkladı. Tören 1 Eylül'de yapılacak.

Almanya, Dirk Nowitzki'nin formasını emekli ediyor

İkonik 41 numaralı forma, uzun süre emekli olan tek Dirk Nowitzki numarası olmayacak. Almanya, FIBA ​​EuroBasket 2022'de Nowitzki'nin 14 numaralı milli takım formasını emekliye ayırmayı planladığını duyurdu.

Tören, EuroBasket'in açılış gönünde

Nowitzki'nin forma emeklilik töreni, FIBA ​​EuroBasket 2022'nin açılış günü olan 1 Eylül'de Köln'de Almanya ile Fransa arasında oynanacak olan karşılaşma öncesinde gerçekleştirilecek. 

"Onur duydum"

Fiba.com'a konuşan Nowitzki, "Alman Basketbol Federasyonu bana bu fikri sunduğunda onur duydum. Bu hoş bir sürpriz oldu ve Köln'de beni neyin beklediğini görmek için heyecanlıyım. FIBA EuroBasket'in bir elçisi olarak harika takımlarla heyecan verici maçları sabırsızlıkla bekliyorum ve umarım Köln ve Berlin'deki taraftarlar dolu dolu sahalar ve harika bir atmosfer sağlar." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
FIBA'dan Nowitzki'ye görev!
Habere Git

Dallas 41 numaralı formasını emekli etmişti

Dirk Nowitzki'nin yıllarca formasını giydiği NBA ekibi Dallas Mavericks, tarihinin tek şampiyonluğu kazandıran Alman yıldızın 41 numaralı formasını, 5 Ocak'ta NBA komiseri Adam Silver, 2011 şampiyonluk takımının üyeleri ve akıl hocası Holger Geschwinder gibi yıldız konukların katıldığı bir törenle emekliye ayırmıştı.

Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı Igno Weiss yaptığı açıklamada, "Biri bunu hak ediyorsa, o da Dirk'tir" dedi. “Almanya için her zaman oynamaya hazırdı ve milli takım için 153 uluslararası maçta inanılmaz şeyler başardı. Dirk'in FIBA ​​Oyuncular Komisyonu Başkanı ve resmi FIBA ​​EuroBasket 2022 Elçisi olarak coşkusunu ve deneyimini basketbola taşıması da harika. Dirk Nowitzki'yi bu şekilde onurlandırmak için uygun bir ortam bulduğumuz için memnunum." şeklinde konuştu.

Emeklilik törenini Doncic de izleyecek

Dallas Mavericks'in Sloven yıldızı Luka Doncic, takımının Almanya ile aynı grupta yer alması sayesinde, Köln'de Slovenya'nın Litvanya ile oynayacağı maçın ardından eski takım arkadaşının ikinci forma emeklilik törenini izleyebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler