Almanya'dan sert tepki: Futbolun her katından çıkarın!

19.04.2021 - 12:18 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 12:53

Almanya Futbol Federasyonu'ndan Avrupa Süper Ligi ile ilgili açıklama geldi. Almanya, yeni formata karşı çıktı ve UEFA'nın yanında yer alacağını açıkladı. İşte detaylar...

Almanya'dan sert tepki: Futbolun her katından çıkarın!

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Avrupa Süper Ligi adıyla yeni bir turnuva düzenlenecek olması konusunda 12 kulübün anlaşması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Almanya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Rainer Koch bir açıklama yaparak söz konusu fikre tepki gösterdi.

Koch: UEFA'yı destekliyorum

Koch, "Yeter artık! Ben yüzde yüz UEFA'yı destekliyorum. Futbol sportif bir yarıştır. Bunu kabul etmeyernler, taraftarları, oyuncuları ve takımlarıyla dünya futbol evinin her katından çıkarılmalı" diye konuştu. 

Almanya'dan teklifi reddeden kulüpler

Dayanışma mesajı veren Koch, hiçbir Alman kulübünün söz konusu oluşuma destek vermemesinin olumlu olduğunu dile getirdi. Almanya'dan Bayern Münih, Borussia Dortmund, Leipzig kulüpleri teklif almasına karşın oluşumu desteklemiyor. 

UEFA Süper Lig için bencillik vurgusu

Öte yandan DFB'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Her kulüp, dayanışmaya dayalı futbolun bir parçası olarak kalmak isteyip istemediğine veya UEFA ve ulusal futbol federasyonları dışında sadece bencilce kendi çıkarlarını gözetmek isteyip istemediğine karar vermek zorunda kalacak" denildi. 

"Onarılamaz bir zarar verir"

Almanya Futbol Kulüpleri Birliği (DFL) Başkanı Christian Seibert de İngiltere, İtalya ve İspanya’daki birkaç kulübün ekonomik çıkarlarının Avrupa futbolunun yerleşik yapısının kaldırılmasıyla sonuçlanmaması gerektiğini belirtti. Seibert, "Özellikle Avrupa profesyonel futbolunun temeli olan ulusal liglere bu şekilde onarılamaz bir zarar verilmesi sorumsuzluk olur" görüşünü paylaştı. 

Senin için hazırladığımız haberler