Türk kökenli Alman hakem Deniz Aytekin sahalara ne zaman dönecek?

15.02.2021 - 14:53 | Son Güncellenme: 15.02.2021 - 15:33

Türk kökenli Alman hakem Deniz Aytekin, yaşadığı sakatlık sebebiyle bir süredir yeşil sahalardan uzak kaldı. Deniz Aytekin, Almanya'da hakemlerin sertçe eleştirildiği dönemlerde yeniden sahalara dönmeye hazırlanıyor. Aytekin'in sakatlığı geçti mi, maçlara ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Türk kökenli Alman hakem Deniz Aytekin sahalara ne zaman dönecek?

AJANSSPOR-HABER

Son zamanlarda Almanya Ligi'nde de VAR kararları tartışılıyor. Almanya'da futbol otoriteleri, kaliteli hakem eksikliğine vurgu yapıyor. Özellikle video asistanlarının eleştirilerin odağında olduğu zamanlarda eski hakemlerden biri olan ve Hakem Komitesi Başanlığı yapan Lutz Michael Fröhlich, "Sahadaki kararların kaliteli olması gerekiyor"dedi. Almanya'da bazı hakemler sakatlıktan dönecek. Söz konusu hakemler içinde Deniz Aytekin de var. Detaylar haberde...

Deniz Aytekin, Almanları rahatlatacak

İşte tam da böyle bir ortamda Türk kökenli Alman hakem Deniz Aytekin sakatlığını atlatıp yeniden sahalara dönmenin hazırlığını yapıyor. Aşil tendonundan bir problem yaşayan Deniz Aytekin, yeniden maçları yönetecek. Aytekin'in dışında Benjamin Brand ve Tobias Welz de sahalara dönerek Almanya Futbol Federasyonu'nu rahatlatacak.

Koşu testlerine çıkacaklar, 2. Lig maçlarında önce görev alacaklar

Deniz Aytekin de 27 Haziran 2020 tarihinde bir operasyon geçirmişti. Welz'de olduğıu gibi Aytekin de maçlara çıkmadan önce zorunlu koşu testlerini tamamlamak zorunda. Hakemler eğer yeterlilik gösterirse önce 2. Lig maçlarında görev alacaklar. Yani; Welz ve Deniz Aytekin'in Bundesliga maçlarına dönmesi ise Mart ayını bulacak.

Başarılı bir hakem portresi

Almanya'nın ünlü spor dergisi Kicker tarafından düzenlenen 'Bundesliga'da görev yapan en iyi hakem' ödülünü, üst üste 6. kez en iyi hakem seçilen Manuel Grafe'nin hegemonyasını yıkarak kazanmıştı. Deniz Aytekin, 2008 yılından beri Bundesliga'da görev yapıyor. Aytekin, 2019'da Almanya Futbol Federasyonu tarafından da 'Yılın Hakemi' seçilmişti. 

Aynı zamanda bir DJ

DJ Steve Norton ile birlikte 5000'den fazla ziyaretçiye keyif dolu anlar yaşatan Deniz Aytekin, Quenn'in We Will Rock You şarkısıyla herkesi coşturmuştu. Bu görüntüler sosyal medyada da konuşulmuş ve Aytekin, yeşil sahalardaki başarısını müzikte de göstermişti.

Elektronik müzik yapıyor

Deniz Aytekin müzikle ilgili kendisine sorulan bir soruya, "Çok profesyonel bir DJ ekipmanım var. Biraz elektronik müzik yapıyorum. Bu sadece benim biraz eğlenmem için" yanıtını vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler