Kuntz'un gözyaşları Almanya'da manşetlerde: 9 şiddetinde drama!

12.10.2021 - 09:11 | Son Güncellenme: 12.10.2021 - 09:21

Türkiye Milli Takımı deplasmanda Letonya'yı 2-1 yendi. Almanya basını, Stefan Kuntz'un ilk galibiyetini manşete taşıdı. İşte Kuntz ile ilgili yorumlar.

Kuntz'un gözyaşları Almanya'da manşetlerde: 9 şiddetinde drama!

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Türkiye Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası umutlarını Letonya'yı deplasmanda 2-1 yenerek canlı tuttu. Ay-yıldızlı ekibimizin galibiyeti Alman basınında da yankı buldu. Stefan Kuntz için ne dediler? Detaylar haberde... 

"Kuntz için harika bir zafer"

Almanya'nın önde gelen kuruluşlarından biri olan Bild, Stefan Kuntz'un Letonya karşısında harika bir zaferi kutladığını yazdı. 

"Türkiye çılgınlığı"

Haberde, "Türkiye çılgınlığı, Dünya Kupası şansını koruyorlar. Son dakika golü Kuntz ve ekibini galibiyete taşıdı" denildi.

Daum'un sözlerini hatırlattılar

Öte yandan söz konusu haberde, Christoph Daum'un, "Stefan Kuntz ile konuştuk. Türkiye'nin başına geçmesinin bir intihar görevi olduğunu söyledim" sözleri de hatırlatıldı.

"9 gücünde drama"

Alman spor dergisi Kicker ise bu maçtaki elde edilen galibiyetin dramatik olduğuna vurgu yaptı. Kicker, "9 gücünde drama! Burak Yılmaz, Stefan Kuntz'un ilk kez kazanmasını sağladı. Serdar Dursun'un 1 gol attığı maçta alınan sonuçla Türkiye şansını sürdürdü" ifadesine yer verdi. 

Bu arada Die Welt, "Stefan Kuntz, Letonya'da forvet oyuncusu Burak Yılmaz'ın son dakika golüyle Türkiye'nin başında ilk galibiyeti elde etti" denildi ve ay-yıldızlıların sevinmek için çok beklediği hatırlatıldı. 

Kuntz'un duygusal dakikalarına dikkati çektiler

Der Spiegel de "Kuntz duraklamanın 9. dakikasında atılan golden sonra ağlıyor. Türkiye, Letonya'yı yendi. Kuntz, son dakika dönüşünü kutladı ve Katar'daki Dünya Kupası için şanslarını korudu. Letonya'da 3 puan tartışmalı bir penaltı ile geldi" yorumunu yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler