Almanya'yı kasıp kavurdu! Can Uzun fırtınası devam ediyor...

Cem Ergün
30.03.2024 - 23:53 | Son Güncellenme: 01.04.2024 - 11:47

Bundesliga 2'nin 27. haftasında Can Uzun'un formasını giydiği Nürnberg, deplasmanda Hertha Berlin'e konuk oldu. Gol düellosuna sahne olan maçta Can Uzun ağları 2 kez havalandırmayı başardı.

Almanya'yı kasıp kavurdu! Can Uzun fırtınası devam ediyor...

AJANSSPOR HABER

Almanya'da Bundesliga 2'nin 27. haftasında Hertha Berlin, sahasında Nürnberg'i ağırladı. Nürnberg forması giyen Can Uzun'un 2 golle yıldızlaştığı maçta iki ekip sahadan 3-3'lük eşitlikle ayrıldı. Bu sonuça Hertha Belin puanını 38'e, Nürnberg ise 37'ye yükseltti.

Can Uzun açılışı yaptı, Hertha yakaladı

Mücadelede Nürnberg, 14. dakikada Can Uzun'un attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Dakikalar 33'ü gösterirken Lukas Schleimer takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu gole Herthe Berlin forması giyen Marten Winkler 44. dakikada karşılık verdi ve ilk yarı 2-1'lik skorla sona erdi.

İkinci yarının başında Can Uzun bir kez daha sahneye çıktı ve 46. dakikada skoru 3-1'e getiren golü kaydetti. Bu golden sonra 54 ve 56. dakikalarda ev sahibi ekipte Haris Tabakovic 2 kez ağları havalandırdı ve skoru 3-3'e getirerek maçın sonucunu belirledi.

Can Uzun şov devam etti

Bu sezon gösterdiği performansla adından çok söz ettiren Can Uzun, Hertha Berlin karşısında da attığı 2 golle yıldızlaştı. Bu sezon toplamda 18. golünü kaydeden 18 yaşındaki genç yıldız, ligde ise 15. golünü atmayı başardı.

Tercihi Türkiye oldu

Almanya'da performansıyla rüzgar gibi esen Can Uzun, Almanya Futbol Federasyonu'nun da yoğun uğraşlarına rağmen geçtiğimiz günlerde milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandığını duyurmuştu. Genç futbolcu açıklamasında, "Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar, kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, gönül kararıdır. Milli takımı hissetmeniz gerekiyor ve burada kalbim ve içgüdülerim Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi" ifadelerini kullanmıştı.

"Avrupa'dan teklifler var"

Can Uzun'un bu sezon gösterdiği performansa Avrupa da kayıtsız kalmadı. Birçok transfer iddiasıyla gündeme gelen Can, transferi hakkında şu açıklamayı yapmıştı: "Bundesliga dışında Avrupa’dan da teklifler var. Menajerim ve ailem ile görüşeceğim ve kariyerim için en doğru kararı vereceğim."

Nürnberg'in gelecek maçı

Bundesliga 2'de gelecek hafta Can Uzun'un formasını giydiği Nürnberg, sahasında Holstein Kiel'i ağırlayacak. 

Hertha Berlin ise deplasmanda Paderborn'un konuğu olacak.

Senin için hazırladığımız haberler