Almanya, Danimarka'yı yendi EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi!

İsa Kethüda
29.06.2024 - 23:46 | Son Güncellenme: 30.06.2024 - 00:20

EURO 2024 son 16 turu mücadelesinde Almanya, Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği Danimarka'yı mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Almanya, Danimarka'yı yendi EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi!

AJANSSPOR-HABER

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu mücadelesinde Almanya, Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği maçta Danimarka'yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve İsviçre'den sonra adını çeyrek finale yazdıran ikinci takım oldu. Danimarka ise organizasyona veda etti.

Turu getiren goller ikinci yarı geldi

Panzerler'e çeyrek finali getiren golleri karşılşaşmanın 53. dakikasında penaltıdan Kai Havertz ve 68. dakikada Jamal Musiala kaydetti.

Opta verilerine göre; Almanya formasıyla Avrupa Şampiyonalarında Kai Havertz'den daha fazla gol atan sadece iki oyuncu bulunuyor (5; Mario Gomez & Jürgen Klinsmann). Milli Takım ile 50 maça çıkan Havertz 18 gol ve 15 asistlik performans sergiledi.

Musiala, Gomez'i yakaladı

Jamal Musiala ise, Mario Gomez'den (3 gol; EURO 2012) bu yana Almanya formasıyla bir Avrupa Şampiyonası'nda üç gol atan ilk oyuncu oldu.

İşte Musiala'nın EURO 2025'te gol attığı maçlar:

  • Almanya 2-0 Macaristan: 1 gol
  • Almanya 5-1 İskoçya: 1 gol
  • Almanya 2-0 Danimarka: 1 gol

Andersen'in golü VAR'a takıldı

Maçta Danimarka'nın bir golü sayılmadı. Karşılaşmanın 48. dakikasında Danimarka'da fileleri havalandıran Joachim Andersen'in attığı gol VAR kararı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 

Andersen hayatının şokunu yaşadı

Bu pozisyonun hemen ardından Joachim Andersen ceza sahası içinde topla elle oynadı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Havertz de Almanya'yı öne geçirdi. 

Şiddetli yağış maçı durdurdu

Öte yandan Almanya ile Danimarka arasında oynanan müsabakada şiddetli yağış maçın durmasına neden oldu. BVB Dortmund Stadı'nda oynanan karşılaşma sırasında fırtınayla beraber şiddetini artıran yağmur, oyunun durmasına sebebiyet verdi.

Maçın İngiliz hakemi Michael Oliver, 35. dakikasında oyunu durdurarak, oyuncuları saha kenarına davet etti.

Bir süre yedek kulübelerinin önünde bekleyen hakem ekibi ve futbolcular, yağışın daha da şiddetlenmesi nedeniyle soyunma odasına gitti.

Oliver, yağışın azalmasının ardından yaklaşık 25 dakika sonra tekrar oyuncularla sahaya geldi ve karşılaşma yeniden başladı.

Havertz'in golü

Musiala skoru 2-0 yaptı

Almanya rakibini bekliyor

Danimarka'yı EURO 2024'te saf dışı bırakan Almanya Milli Takımı, çeyrek finaldeki rakibini bekliyor. Panzerler, İspanya - Gürcistan karşılaşmasının galibi ile çeyrek finalde karşılaşacak. İspanya - Gürcistan karşılaşması 30 Haziran 2024 Pazar günü saat 22.00'de oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler