Alonso: "F1 o zamanlar benim için çekici değildi"

25.01.2021 - 15:37 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 15:45

Formula 1'de iki kez dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, iki yıl önce bıraktığı F1'e bu sezon geri dönüyor. İspanyol pilot, Formula 1'e veda etme süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alonso, 2018'de Formula 1'i neden bıraktı, pistlere geri dönmesinin sebebi ne? İşte tüm detaylar...

Alonso: "F1 o zamanlar benim için çekici değildi"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de iki dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol pilot Fernando Alonso, 2018 yılında veda ettiği pistlere Alpine F1 takımıyla geri dönüyor.

İki yılın ardından Formula 1'e dönüş için kendisini hazır hissettiğini belirten 39 yaşındaki İspanyol pilot Alonso, WTF1 podcastine kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İspanyol pilot, 2018 yılından Formula 1'e veda etmesinin sebebi olarak, artık yarışların yeterince çekici olmamasını dile getirdi.

Alonso “Aklımda başka şeyler vardı. Kafam o zaman IndyCar ve Triple Crown hedefiyle meşguldü. Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nı mümkün olan en iyi şekilde bitirmek istiyordum ve o noktada Avustralya GP ve Sebring yarışlarına denk geliyordu. Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nı kazanmak ve Le Mans'ı ikinci kez tamamlamak istedim. Ayrıca aklımda Cadillac ile Daytona Rolex 24 Saat yarışı da vardı. Dakar'ı da 2020 yılında deneyebileceğimi düşündüm. Yani açıkcası kafamda F1'le ilgisi olmayan çok fazla şey vardı. F1 o zamanlar benim için çekici değildi, o zamanlar bana diğer serilerin sunduğu şeyleri sunmuyordu." açıklamasında bulundu.

2018 yılında Le Mans'ta zafere ulaştı

Formula 1'e ara verdikten sonra 2018 yılında Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın 2. ayağı olan Le Mans 24 Saat Yarışı'na katılan İspanyol pilot Alonso, burada ilk zaferini elde etmişti.

2019 yılında ise McLaren aracıyla Indy 500 yarışına katılmaya çalışan Fernando Alonso, sıralamaların son seansında da yarışa katılma hakkını elde edemeyerek büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

Bu sezon F1 Alpine takımıyla ile yarışacak

Kariyerinde 2 dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, F1'de bu sezon Alpine adını alan Renault için yarışacak. Alonso'nun takım arkadaşı ise Fransız pilot Esteban Ocon.

 

Senin için hazırladığımız haberler