Alonso: "Hamilton, beni takip etmekte zorlandı"

Orhan Gülek
03.08.2021 - 13:56 | Son Güncellenme: 03.08.2021 - 14:24

Bu hafta sonu koşulan Macaristan GP'yi dördüncü sırada bitiren İspanyol pilot Fernando Alonso, son şampiyon Hamilton'ı oldukça zorladığını ifade etti.

Alonso: "Hamilton, beni takip etmekte zorlandı"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 11 yarışı olan Macaristan GP'ye dokuzuncu sıradan başlayan İspanyol pilot Fernando Alonso, ilk turda ön tarafta yaşanan olaylardan sıyrılarak kendini üst pozisyonlara taşıdı. İspanyol pilot aynı zamanda Lewis Hamilton'ın yarışını zorlaştırarak, Esteban Ocon'un zaferinde de bir rol oynadı.

Motorsport' ta yer alan haberde yarış sonrası Alonso'ya ilk olarak takım arkadaşının yarışı kazanmasına yardımcı olmasının nasıl bir his olduğu soruldu.

Çifte şampiyon bunun kendisine WEC'de yarıştığı dönemi hatırlattığını belirtirken; takım için çok mutlu olduğunu da ekledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Macaristan, takımımız için şanslı bir yer"

"Normal hissettiriyor. Muhtemelen, bunun son yaşandığı zaman Toyota'daydı. Takım arkadaşıyken, #7 Toyota ile ya da #8 Toyota ile kazanıyorduk. Bu zafer ise daha özel çünkü bu beklenmiyordu. Muhtemelen yarış kazanacak tempoya sahip değiliz, bunun için çok özel koşullara ihtiyacımız var. Bugün, bu koşullar buradaydı ve şans yanımızdaydı. Takım için çok mutluyum. Bütün mekanikerler, mühendisler, fabrikadaki insanlar; hem bu araç hem de 2022 projesi üzerinde çok ama çok sıkı çalışıyorlar. Birçok COVID kısıtlaması var. Britanya'da bulunanlar, kırmızı liste yüzünden çok az ülkeye gidebiliyorlar. Sezonun ikinci yarısı da çok zorlayıcı olacak. Bu yüzden yaz arasından önce böyle bir sonuç alabilmek mükemmel bir his. Onlar için çok mutluyum. Herkesin yüzü gülüyor, Esteban'ın yüzü de gülüyor. Gençken bir şeyler başardığınızda, Formula Grand Prix'si kazandığınızda, bu sizinle sonsuza dek kalıyor. Her zaman bir Grand Prix galibi olacaksınız. Aynısını 2003'te Macaristan'da ben yaşamıştım. Burası takımımız için şanslı bir yer." 

Alonso'ya son olarak takım tarafından kendisine Hamilton'ı tutabildiği kadar arkasında tutması gerektiği hakkında bilgi verilip verilmediği soruldu.

Alonso, takım tarafından kendisine bir şey söylenmediğini ifade etse de yarışın gidişatını az çok bildiğini ve Hamilton'ı arkasında tutmasının önemli olduğunun farkında olduğunu dile getirdi.

"Hamilton son virajlarda beni takip etmekte zorlandı"

"Takım bana bir şey söylemedi. Ancak yarıştaki durumun az çok ne gibi olduğunu biliyordum. Büyük ekranlara bakıyordum. Esteban ve Vettel'in liderlik için savaştığını ve birkaç viraj önümüzde olduklarını biliyordum. Bitime 20 tur kala, Lewis tur başına 1,5-2 saniye daha hızlı bir şekilde geliyordu ve muhtemelen, bu onun yarışı kazanmasına yetecekti. Bu yüzden onu arkamda tutabildiğim her turun, Esteban'ın galibiyeti için çok önemli olduğunu biliyordum. Hamilton son virajlarda beni takip etmekte zorlandı. Bu da düzlük öncesi arayı açıp savunma yapmam için yeterliydi. Bence o, benim arkamda geçirdiği 10 turda, son 3 viraj için farklı çizgiler öğrendi. Sonrasında öğrendiği bu yeni çizgileri kullanarak Carlos'u sadece 1 tur içinde geçebildi."

Alonso Macaristan Grand Prix'sinde günün pilotu seçildi

Alpine pilotu Fernando Alonso, Macaristan Grand Prix'sinde gösterdiği üstün performansından dolayı taraftarlar tarafından günün pilotu seçildi.

Çifte dünya şampiyonu Alonso, yarışı Carlos Sainz'ın hemen arkasında dördüncü sırada tamamladı.

Macaristan Grand Prix'sinin pilot puanları ise şöyle sıralandı;

  1. Esteban Ocon - Alpine - 25 puan
  2. Lewis Hamilton - Mercedes - 18 puan
  3. Carlos Sainz Jr. - Ferrari - 15 puan
  4. Fernando Alonso - Alpine - 12 puan
  5. Pierre Gasly - Alpine - 10 puan
  6. Yuki Tsunoda - Alpha Tauri - 9 puan
  7. Nicholas Latifi - Williams - 6 puan
  8. George Russell - Williams - 6 puan
  9. Max Verstappen - Red Bull - 2 puan
  10. Kimi Raikkonen - Alfa Romeo - 1 puan
Senin için hazırladığımız haberler