Alonso'nun talihsizlikler zinciri: Sandviç poşeti kurbanı

29.03.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 16:53

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1'e iki yıl sonra geri dönen eski F1 dünya şampiyonu Fernando Alonso, dün yapılan Bahreyn Grand Prix'sinde büyük bir şansızlık yaşadı. İspanyol pilot Alonso'nun yarış anında bir sandviç poşetinin fren soğutma kanallarından birine girmesinin dolayı yarıştan çekilmek zorunda kaldı. İşte tüm detaylar...

Alonso'nun talihsizlikler zinciri: Sandviç poşeti kurbanı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2018 sonunda McLaren ile yollarını ayırdıktan sonra F1'e veda eden ve bu sezon Alpine takımıyla pistlere geri dönen Fernando Alonso, Formula 1'e şanssız bir başlangıç yaptı.

Sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sinde puan alarak başlamak isteyen İspanyol pilot Alonso, son 20 tur kala fren sorunu yaşayarak piste erkenden veda etti. Yarış sonrası ise yaşanan sorunun; aracın fren soğutma kanallarından birine sandviç poşetinin girmesinden kaynaklandığı ifade edildi.

"Bir sandviç poşeti fren soğutma kanalına kaçmış"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alpine takımı yetkilisi Budkowski "Alonso'nun ilk pit stop yapmasının ardından, aracın performansını düşürmeye sebep olan bir sorun olduğunu anladık. İkinci yapılan pit stopda bir sandviç poşetinin, Alonso’nun arka fren soğutma kanalına kaçtığını gördük’’ ifadelerini kullandı.

Alonso: "Damalı bayrağı görememek üzücüydü"

İlk yarışına şanssız bir başlagıç yapan Alpine pilotu Alonso ise şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle, Formula 1’de yarışmaya dönmek harika. Start eğlenceliydi, birkaç sıra kazandık ve eski arkadaşlarımla çekişmeli mücadeleler yaşadım. Ancak damalı bayrağı görememek üzücüydü. İkinci pit stoptan sonra bir arka fren sorunu olduğunu anladık. Bir sandviç poşeti, fren soğutma kanallarına girerek, aracın fazla ısınmasına neden oldu. Yarışa bakarsak, orta grup birbirine çok yakındı. 0.1-0.2 saniye bile sırayı büyük oranda değiştiriyordu. Bence çok ilginç ve bol mücadeleli bir sezon olacak. Imola’da tekrar mücadele edeceğiz.’’ 

Bisiklet sürerken de araba çarpmıştı

Öte yandan Alonso'nun bu sezon yaşadığı tek şansıslık bu değildi. İspanyol pilot, sezon öncesi hazırlık çalışmalarında İsviçre’de bisiklet sürerken trafik kazası geçirmiş ve aracın çarpmasından dolayı ünlü sporcunun çenesi kırılmıştı. Kaza sonrası acil ameliyata alınan Fernando Alonso, sıkı tedavi süreciyle son anda yarışlara katılmayı başarmıştı.

Fernando Alonso'nun kariyeri

39 yaşındaki İspanyol pilot Fernando Alonso, F1 kariyerine ilk olarak 2001 yılında Avustralya GP ile başladı. 2005 ve 2006 yılında Renault takımıyla Dünya Şampiyonluğunu kazanan Alonso, kariyeri boyunca da toplam 97 kez podyuma çıkma başarısı gösterdi. 

Senin için hazırladığımız haberler