Alpaslan Çakar kimdir kaç yaşında ve ne iş yapar?

21.04.2021 - 17:29 | Son Güncellenme: 21.04.2021 - 17:36

Bankalar Birliği'nin yeni başkanı Alpaslan Çakar kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar? Alpaslan Çakar hayatı, biyografisi ve mesleği hakkında araştırmalar sürüyor.

Alpaslan Çakar kimdir kaç yaşında ve ne iş yapar?

Türkiye Bankalar Birliği’nin yeni başkanı Alpaslan Çakar oldu. Bu gelişme üzerine, Alpaslan Çakar hakkında hayatı, biyografisi ve mesleği merak edilmeye başladı. Peki Alpaslan Çakar kimdir ve kaç yaşında? Alpaslan Çakar'ın yaşı, eğitim hayatı ve kariyeri haberimizde. 

ALPASLAN ÇAKAR TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ'Nİ YENİ BAŞKANI OLDU

Türkiye Bankalar Birliği’nde Alpaslan Çakar dönemi başladı. yapılan açıklamada Çakar’ın yönetim kurulu başkanlığı görevine getirildiği duyuruldu. Başkavekili ise Abdi Serdar Üstünsalih oldu.

BANKALAR BİRLİĞİ AÇIKLAMASI:

''Türkiye Bankalar Birliği’nin, 21 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekili seçimleri gerçekleştirilmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Alpaslan Çakar (Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürü) ve Başkan Vekilliği’ne Abdi Serdar Üstünsalih’in (Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdür) seçilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.''

ALPASLAN ÇAKAR KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında Banka Müfettiş Yardımcısı olarak işe başlayıp, Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Çakar, 2005 yılında Bölge Baş Müdürlüğü görevine atandı.

 

 

ALPASLAN ÇAKAR MESLEĞİ VE DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞI YERLER

Ağustos 2007 yılında Daire Başkanı olan Çakar, sırasıyla Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı, Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcılığı, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı ve Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

ALPASLAN ÇAKAR KARİYERİ VE ÇALIŞTIĞI YERLER:

  • Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı
  • Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcısı
  • Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı
  • Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı
  • Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı
  • Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı
  • Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı
Senin için hazırladığımız haberler