Alpaslan Öztürk, Galatasaray iddialarını cevapladı; "Mutlu olacağım..."

18.05.2021 - 14:42 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 18:34

Göztepe'de sözleşmesi sona eren Alpaslan Öztürk, kariyer planlamasını Radyospor'da açıkladı. İşte detaylar...

Alpaslan Öztürk, Galatasaray iddialarını cevapladı; "Mutlu olacağım..."

AJANSSPOR - HABER

Göztepe'nin 2018 yılında Elazığspor'dan transfer ettiği Alpaslan Öztürk, yaz transfer döneminin en çok konuşulan futbolcularından biri olabilir. Sözleşmesi sona erince kulüpten ayrılan savunma oyuncusu, 2020-21 sezonunda 21 müsabakaya çıkıp, takımına 3 gollük katkı sağlamıştı. Sezonun son karşılaşmasında, Beşiktaş'a kafa golü atmış; oyuna tekrar eşitlik getirmişti.

 

Henüz 27 yaşındaki Belçika çıkışlı oyuncu için Süper Lig ekipleri sıraya girdi. Peki, Alpaslan Öztürk gelecek sezon hangi takımın formasını terletecek? Radyospor'da "Spor Kazanı" programına bağlanan futbolcu, gelecek planlamasını Özgür Sancar'a anlattı. İşte, Öztürk'ün açıklamalarından satır başlıkları...

"Başarılı olduğumuzu düşünüyorum..."

Alpaslan Öztürk, "Bu sezon için bir hedef koymak çok zordu. Tüm kulüpler adına konuşayım. Uzun bir süre vardı. Uzun bir maraton vardı. O yüzden sakatlıklar daha fazla oldu dikkat ettiyseniz. Elimizden geldiği kadarıyla camiamızı en iyi yerlere taşımaya çalıştık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonraki süreçler de illa ki sakatlık yaşayabilirim ama umarım yaşamam.

"Beşiktaş'a attığı gol..."

Çok zor bir maç olacağı zaten aşikardı. Benim için biraz duygusaldı. Göztepe’den ayrılacağımı zaten biliyordum. Onu konuşmuştuk. Ama ayrılacağım güne kadar formayı giymeyi tercih ettim. Çoğu futbolcu sözleşmesi bittiği için oynamayı reddediyor. Ben bunu yapmadım. Kulübe ve armaya saygım olduğu için golden sonra armayı öperek bir teşekkür ettim. Zor bir maçtı. Kazasız belasız bittiği için mutluyum.

Göztepe, yeni sözleşme teklif etti mi?

Yönetimle görüşme gerçekleştirdik. Sonra dostça ayrıldık. Bu da çok çok önemlidir. Sonuç olarak profesyonel iş yapıyoruz. Masadan dostça ayrılmakta önemlidir. Göztepe kariyerim, dün de sosyal medya paylaşımıyla son bulmuştur.

Galatasaray'a transfer olacak mı?

Sezon bitti. Şu anda mukavelem yok. Boştayım. Haliyle menajerim kulüplerle görüşüyor ama ben vaktimi ailemle geçiriyorum. Bu işlere menajerlerim bakıyor. Ben ailemle, çoluğumla çocuğumla zaman geçiriyorum. Kariyerimle ilgili soruları Ömer Kızılkoca’ya sormanız daha doğru olur.

 

Benim amacım mutlu olmak. Nerede mutlu olacaksam benim için orası en hayırlı yerdir. Avrupa, Türkiye fark etmez. Ailemle mutlu olacağım yerde olmak istiyorum.

"Şenol hocam en iyisini bilir..."

Şu anda Türk Milli Takımı’nın çok özel bir uyum yakaladığına inanıyorum. Türkiye tarihinin en yetenekli savunma oyuncuları olduğu dönemde milli takıma seçildim. Bu beni mutlu etti. Ben çalışmalarıma devam edeceğim. Şenol hocam en iyisini bilir. Hocam bir sonraki seçimde inşallah beni yeniden seçer.

"Avrupa'da bizi böyle güzel temsil eden..."

Bence şampiyonluktan daha fazla hem Burak, hem Yusuf hem de Zeki bizim milleti inanılmaz temsil etti. Aslında onlara teşekkür etmek lazım. Bizi böyle güzel teşekkür ettikleri için. Tabii ki de şampiyon olmalılar. Avrupa’da bizi böyle güzel temsil eden arkadaşlarımız olduğu için ben gurur duyuyorum."

Senin için hazırladığımız haberler