Alpay Köse: Fenerbahçe'ye UEFA'dan ceza gelebilir!

25.05.2018 - 15:14 | Son Güncellenme: 25.05.2018 - 15:14

Alpay Köse: Fenerbahçe'ye UEFA'dan ceza gelebilir!

Spor Hukuku Uzmanı Avukat Alpay Köse, Medipol Başakşehir forması giyen Arda Turan’a verilen 16 maçlık cezanın 10 maça indirilmesini değerlendirdi. Köse ayrıca, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye transfer konusunda bir kısıtlama gelip gelmeyeceğine de değindi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Alpay Köse’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Tahkim Kurulu'nun Arda'ya neden indirim yaptığı belli değil"

Tahkim Kurulu’nun Arda Turan ile ilgili kararını net şekilde eleştirmek gerekiyor. Menemen Belediyespor ile ilgili kararda bile hangi talimatın hangi maddesi sebebiyle değişiklik yaptıklarını açıklarken, Arda Turan ilgili net bir açıklama yapılmadı. Tahkim Kurulu’nun neden indirim yaptığı belli değil.

"Tahkim Kurulu hukuki değil, keyfi bir karar verdi"

Burada muhtemelen saldırı fiilinden değil, sportmenliğe aykırı hareketten ötürü cezalandırma söz konusu oldu. Hukuk Kurulu’nun sevki de böyleydi. 1-3 maç arası cezası var. Kalan 7 maçın hakaret ve tehdit sebebiyle mi verildiği muğlak. Ben 16 maçlık cezanın biraz fazla olduğu görüşündeydim. Tahkim’den bir indirim beklediğimi söylemiştim. Açıkçası karara baktığımızda Tahkim Kurulu’nun hukuki değil de keyfi bir karar verdiğini görüyoruz. İndirim noktasındaki beklentimiz ise doğru çıktı.

"Taraftarların transfer beklentileri karşılık bulamayacak"

Büyük kulüplerimizin taraftarlarının transfer konusundaki beklentileri karşılık bulamayacak gibi görünüyor. Büyük olarak adlandırdığımız kulüpler, Finansal Fair Play konusundaki yükümlülükleri yerine getiremiyorlar. Çeşitli yaptırımlarla karşılaşacakları kesin gibi görünüyor. Galatasaray’ın ve Beşiktaş’ın durumu var. Fenerbahçe bu konuda daha rahat görünüyordu.

Cezalar ne zaman açıklanır?

Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından Fenerbahçe de transfer konusunda bir sıkıntı yaşayacaktır.  Peki cezalar ne zaman açıklanacak? Cezalar muhtemelen Haziran ayının sonu gibi açıklanacaktır.

"Fenerbahçe'ye transferde kısıtlama gelebilir"

Fenerbahçe, bu sene kendisine verilen limitlerden fazla zarar etti ve FFP konusunda sevki gerçekleştirildi. Ceza almaları muhtemel. Bu ceza muhtemelen transfer konusunda kısıtlama şeklinde olacaktır. Kadro kısıtlama olabilir. 22 ya da 23 kişilik bir kadroyla kısıtlandırma olacaktır ayrıca sattıkları kadar alma konusunda bir kısıtlama gelecektir. Altyapıdan gelen oyuncular için geçerli değil ama özellikle yabancı oyuncu transferlerinde sıkıntı doğurabilir. 10 milyon Euro zarar etmeleri gerekirken, 12,5 milyon zarar ettiler. Gelecek yıl da daha sıkı bir durum var; 5 milyon Euro zarar etmeleri gerekiyor. Sonra da başa baş bir bütçe çıkarmaları gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler