Alpay Özalan İsveç maçı öncesinde konuştu: Final havasında...

22.03.2018 - 18:00 | Son Güncellenme: 22.03.2018 - 18:00

Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Cuma günü İsveç ile karşılaşacak olan Ümit Milli Takımımızın antrenörü Alpay Özalan TRTSPOR'a açıklamalarda bulundu. Özalan, "Bizim için tam bir final havasında olacak" dedi.

Alpay Özalan'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledijkleri şöyle:

"İsveç grubun en iyi takımı; yaptığımız analizlerde, daha önceki maçları izlediğimizde... Kendileri ile henüz maç yapmadık. İki maçımız var,; biri yarın, biri Eylül ayında. Çok iyi bir takım, tabii ki biz de çok iyiyiz. Arkdaşlarımız çok iyi bir sinerji oluşturdular, kampa başladığımız günden beri. Maalesef iyi durumda değiliz, puan olarak iyi durumda değiliz. Kesinlikle galip gelmemiz gereken bir maç. Tabir-i caizse bizim için tam bir final havasında olacak. Oyuncularımız da bu bilinçte, iyi bir sinerji yakaladık. Alanya seyircisine çok ihtiyacımız var. Maçı oraya alma nedenlerimizden biri de, bu maça çok duyarlı davranmaları. Her yerden bekliyoruz tabii ama Alanya seyircisinin bizi desteklemesi çok önemli. İnşallah 3 puan bana da hayırlı olur, benim de ilk maçım. Ondan sonra da sonuna kadar bu işi kovalayacağız.

Maça hazırız. Hesaplarımız var. Belli bir dezavantajları henüz liglerinin başlamaması olabilir ancak çok fazla kendi takımında süre alan oyuncuları var. Milli maç coşku işidir. 93 Akdeniz Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan takımın yüzde 99'u 2002 Dünya Kupası'nda 3. oldu. Bunu yeniden yakalamamız lazım. Lucescu hocamız bu konuda çok üstümüze düşüyor, istişare içerisindeyiz. Zeki ve Abdülkadir bizim oyuncumuz ama A Milli Takım'a yolladık. Bu maçın öneminden dolayı tekrar geri aldık. İki takım arasındaki bağın çok iyi olması lazım. A Milli Takımı başarılı hale getirmek için önce burada başarılı olmak lazım. Bunların hep bilincindeyim. İyileri örnek veriyorum yapsınlar diye, kötüleri de örnek veriyorum yapmasınlar diye"

Öte yandan  Alpay Özalan, 23 Mart Cuma günü İsveç ile Alanya'da oynanacak maça tüm futbolseverleri davet etti.

İsveç ile oynanacak UEFA 2019 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Özalan şunları söyledi: "İşimiz zor ama zoru başarmak da bizim milletimize has bir şey. Ben buna inanıyorum. Oyuncularım da inanıyor. Kalan beş maçımızı da kazanmamız gerekiyor. Bunu başarabilecek güçteyiz. Bu zorlu sürecin ilki ve de en önemlisi İsveç'le Cuma günü yapacağımız karşılaşma. Bizim seyirciye ve saha içinde motivasyona ihtiyacımız var. O bakımdan Alanyalı futbolseverleri maçımıza bekliyoruz.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler