Alperen kendisine takılan lakap hakkında konuştu: "İleride bunu duymak istemiyorum"

Özgür Koç
26.01.2024 - 15:37 | Son Güncellenme: 26.01.2024 - 16:16

Houston Rockets formasıyla bu sezon sergilediği performansla müthiş bir sezon geçiren 21 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün kendisine takılan lakap hakkındaki fikrini açıkladı.

Alperen kendisine takılan lakap hakkında konuştu: "İleride bunu duymak istemiyorum"

AJANSSPOR - HABER

Milli basketbolcumuz Alperen Şengün bu sezon Houston Rockets formasıyla NBA'de fırtına gibi esiyor. 21 yaşındaki basketbolcu geçtiğimiz sezona göre tüm istatistiklerini daha da yukarıya taşırken, NBA otoriteleri de hakkında övgüyle bahsediyor. 

Halk oylamasında 5. sırayı aldı

Alperen Şengün, 2024 All Star halk oylamasında Batı Konferansı uzunları ve forvetleri arasında 1 milyon 821 bin 202 oy alarak 5. sırada yer aldı. Milli oyuncu bu sonuçla ilk 5'e giremese de All Star'a katılma şansı henüz bitmedi. Alperen, NBA koçlarının oylarıyla belirlenecek  ve 1 Şubat'ta açıklananan ilk 5'ler dışında kalan isimlerin yer alacağı listede yer alırsa, müthiş performansını All Star olarak taçlandıracak.   

Jokic benzetmeleri hakkında

JJ Redick’in "The Old Man & the Three" adlı podcast programına konuk olan Alperen Şengün Nikola Jokic benzetmeleri hakkında görüşlerini paylaştı. Yıldız oyuncu, Jokic benzetmesinin şu anda kendisini rahatsız etmediğini ancak belirli bir tecrübeye ulaştıktan sonra kendi kimliğini oluşturmayı tercih edeceğini ifade etti.

"Şimdilik rahatsız etmiyor"

Alperen, Nikola Jokic benzetmelerinin rahatsız edip etmediği hakkındaki soruya şöyle cevap verdi:

“Şimdilik rahatsız etmiyor. Hâlâ gencim ancak bir noktadan sonra rahatsız edebilir. Oyunumun ona [Jokic’e] benzediğini söylüyorlar. Bu doğru mu? Benzer bir oyunu oynuyor sayılırız."

"İleride bunu duymak istemiyorum"

"Buraya ilk geldiğimde bunlar söylendiğinde bana daha iyi geliyordu ancak şu anda NBA’de kendime bir yer oluşturuyorum. Jokic emekli olduğunda veya yaşlandığında insanların bana ‘Baby Jokic’ demesini istemiyorum ancak şu anlık bir sorunum yok. Şu anda bir bebek gibiyim. Ama büyüdüğümde bunu duymak istemiyorum.”

"Artık onlar beni nasıl savunacak diye düşünüyorum"

Milli basketbolcu öte yandan, "Daha önce Jokic, Embiid gibi iyi oyunculara karşı oynadığımda 'Onları nasıl savunacağım?' diye düşünürdüm. Şimdi, 'Onlar beni nasıl savunacak?' diye düşünüyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler