Alperen Şengün: "Genellikle Nikola Jokic'e benzetiyorlar..."

23.07.2021 - 11:40 | Son Güncellenme: 23.07.2021 - 15:05

Son dakika haberleri... 2021 NBA Draft'ındaki milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA'in kendisi için ne anlam ifade ettiğini ve kişisel yeteneklerini anlattı. İşte detaylar...

Alperen Şengün: "Genellikle Nikola Jokic'e benzetiyorlar..."

AJANSSPOR - HABER

 

Geçtiğimiz yıl Banvit'ten Beşiktaş'a katılan Alperen Şengün, İstanbul'da geçirdiği bir sezonun ardından NBA hayallerini gerçekleştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. 18 yaşındaki genç yetenek, 2021 NBA Draftı öncesi basına demeç verdi. İşte, Alperen Şengün'ün açıklamalarından kesitler.

"Shaq'ı izlerken öğrendim..."

Draft öncesi NBA'in kendisi için ne anlam ifade ettiğini basın mensuplarına şu sözlerle anlattı:

"Eski NBA’i de izledim, orada Shaquille O’Neal’ı izledim. Bazı hareketlerimi Shaq’ı izlerken öğrendim. Dışarıdan içeriye dönmeyi Shaq’tan öğrendim."

"Şut atmam gerektiğini biliyorum..."

“Sezon başı şutuma daha az güveniyordum. Bu zamana kadar hep içeriden bitirmeye alışmıştım ama artık şut atmam gerektiğini biliyorum. Bu sene buna daha çok çalışıyorum.”

"Çeşitli hücumlarım var..."

“Yaptığım hareketleri genellikle Nikola Jokic’e benzetiyorlar. Pas verecek birini bulamadığım zaman ayak oyunlarımı kullanıyorum. Oyuncuya, savunmaya göre çeşitli hücumlarım var.”

Alperen Şengün'ü hangi takımın seçmesi bekleniyor?

Türk basketbolunun yükselen değeri Alperen Şengün, 2021 NBA Draft’ında en yüksek sıradan seçilmesi muhtemel Avrupalı oyuncu olarak ortaya çıktı. Beşiktaş forması ile ING Basketbol Süper Ligi’nde başarılı bir sezon geçiren genç yıldız için çeşitli tahminler yapıldı.

NBA.com’da Alperen Şengün hakkında şu ifadeler kullanıldı: “Uluslararası sahnede, Türkiye’den Alperen Şengün ve Avustralya’dan Josh Giddey, Spurs ve Pacers için muhtemel garanti lotarya seçimleri gibi görünüyorlar. İkisi de 18 yaşında olan oyuncular pozisyonları için biraz zayıflar ama birkaç sezon boyunca profesyonel düzeyde rekabet edeceklerinden nispeten hazır gelebilirler."

Şengün'den mesaj var

Beşiktaş Basketbol Takımı'nın sosyal medya hesabından Alperen Şengün'ün mesajı yayınlandı. Şengün, "Öncelikle herkese merhaba. 29 Temmuz Draft günü gecesi için çalışmalarımı Amerika'da sürdürüyorum. Burada her şey şu an istediğim gibi. Her şey harika geçiyor. Çok mutluyum. Amerika'ya da yavaş yavaş alışıyorum. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Arkamda olan, olmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada, ülkemi en iyi şekilde temsil edip, ülkeye en iyi sonuçlarla dönmek istiyorum. Büyük Beşiktaş ailesine de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. İşte, Beşiktaş'ın sosyal medya hesabından yayınladığı o paylaşım:

 

Senin için hazırladığımız haberler