Alperen Şengün, NBA'de Performansıyla Tarihe Geçti

Orhan Gülek
22.01.2023 - 10:19 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 12:55

Houston Rockets, deplasmanda Minnesota Timberwolves'a 113-104 mağlup oldu. Karşılaşmada Milli yıldız Alperen Şengün NBA'ye damga vuran bir performans sergiledi.

Alperen Şengün, NBA'de Performansıyla Tarihe Geçti

AJANSSPOR - HABER

NBA’de Alperen Şengün’ün formasını terlettiği Houston Rockets, deplasmanda Minnesota Timberwolves ile kozlarını paylaştı. Milli yıldız yine damga vuran bir performans sergilerken NBA tarihine geçti.

Alperen Şengün’ün formasını terlettiği Houston Rockets, deplasmanda Minnesota Timberwolves ile kozlarını paylaştı. Minnesota Timberwolves sahadan 104-113 galip ayrıldı. Alperen yine damga vuran bir peformans sergiledi.

Şengün, double-double yapan en genç oyuncu oldu

Rockets‘ta temsilcimiz Alperen Şengün, 37 dakika süre aldığı karşılaşmayı 19 sayı, 16 ribaund, 7 asist ve 3 blokla tamamlayarak takımının en skorer ismi oldu. Alperen Şengün, NBA tarihinde ilk yarıda hiç şut kaçırmadan double-double yapan en genç oyuncu oldu.

İlgini Çekebilir
ABD basınından Alperen Şengün'e övgü: "Durdurulamazdı"
Habere Git

Shaquille O’Neal’ın rekorunu geçmişti

Alperen Şengün, bir önceki Los Angeles Lakers karşısındaki performansıyla bir yeni rekora imzasını atmıştı. Efsane isim Shaquille O’Neal’ı geçerek, NBA tarihinde 30 sayı, 10 ribaund ve 5 asist istatistikleri yakalayan en genç pivot oldu. 

Alperen Şengün'den rekor üstüne rekor

Alperen geçtiğimiz haftalarda da 10 sayı, 10 ribaund, 10 asistlik performansıyla triple-double yapan en genç pivot ve ayrıca 1000 sayı-200 asist barajını geçen en genç pivot unvanlarını elde etmişti.

Öte yandan karşılaşmada Houston Rockets’ta Alperen Şengün 19 sayı, 16 ribaund, 7 asist, 3 blok; Eric Gordon 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist; Kenyon Martin Jr. 15 sayı, 9 ribaund, 2 asist; Tari Eason 14 sayı, 9 ribaundla oynadı.

İlgini Çekebilir
Alperen Şengün'den Rıdvan Dilmen'e tarihi asist! Murat Kosova...
Habere Git

Anthony Edwards'dan 44 sayı

Ev sahibi ekip Minnesota Timberwolves’ta ise Anthony Edwards 44 sayı, 5 ribaund, 4 asist; D’Angelo Russell 23 sayı, 8 asist; Nathan Knight 19 sayı, 4 ribaund, 3 top çalmayla mücadele etti.

Houston Rockets, 36. yenilgisini aldı

Bu sonuçla Houston Rockets, ligdeki 46. maçında 36. yenilgisini aldı. Rockets, bir sonraki karşılaşmasında Minnesota Timberwolves ile bu sefer evinde kozlarını paylaşacak. Minnesota Timberwolves ise ligdeki 48. maçında 24. kez sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Senin için hazırladığımız haberler