Alperen Şengün: "NBA'de onu barındırmazlar"

Cem Ergün
21.07.2024 - 13:13 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 18:36

NBA'de Houston Rockets'ın formasını giye milli yıldızımız Alperen Şengün, başarılı koç hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Alperen, "NBA'de yapamaz" dedi. Detaylar...

Alperen Şengün: "NBA'de onu barındırmazlar"

AJANSSPOR - HABER

NBA'de Houston Rockets ile başarılı bir performansa imza atan Alperen Şengün, sezonun sona ermesiyle birlikte Türkiye'ye döndü. Burada Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan yıldız basketbolcu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Bakıyorun LeBron 50 atıyor"

NBA ve Avrupa basketbolu arasındaki farka değinen Alperen Şengün, "Gitmeden önce bakıyorsun, LeBron 50 atıyor, bilmediğin bir oyunucu 50 atıyor. Orada sayı atmak daha kolay diye düşünüyorsun. Oraya gittiğinde işler öyle olmuyor. Ben de aynısını diyordum, ‘Avrupa daha zor, Amerika daha kolay’ diyordum. Fakat oraya gidince onu görüyorsun. Orada salon biraz daha büyük. Burada daha çok set oyunu var. Orada daha çok birebir, hızlı hücum oyunları var." dedi.

"Bana 200 milyon dolarlık teklifler gelebilir"

Gelecek yıl 200 milyon dolarlık kontrat teklifleriyle karşılaşabileceği kaydeden Alperen, "Bekliyoruz. Benim menajerlerim onlarla pazarlıklar yapıyor. Seneye serbest olmuyorum. Bu sene bana takımlar teklif yapamıyor. Seneye diğer takımlar teklif yapabiliyor. Maksimum dört yıllık teklifler yapabiliyorlar fakat kendi takımım Houston bana beş yıllık teklif yapabiliyor. Bana seneye dört yıllık 180 milyon, 200 milyon dolarlık teklifler gelebilir. Fiyatlar bunlar olacak. Bu sene Houston benle imzalamak zorunda değil ama imzalamazlarsa seneye bu teklifler de olacak. Rekabete girecekler." şeklinde konuştu.

"Ben imzalamak istiyorum

Sözlerine devam eden başarılı basketbolcu, "Ben gelen teklife evet de diyemiyorum. Diyelim Chicago bana teklif yaptı, ben ‘tamam, size geliyorum’ diyemiyorum. Houston verilen parayı eşleyebiliyor. ‘Aynı parayı ben de veriyorum, Alperen’i yollamayacağım’ diyebiliyor. Fakat diyelim Chicago bir para önerdi, Houston bir altını önerdi, o zaman istersem Chicago’ya gidebilirim. Bu riski olacak. Şu an imzalamak zorunda değiller fakat ben imzalamak istiyorum tabii ki. Çünkü kafan rahat oluyor. Geleceğini kurtarmış oluyorsun." ifadelerini kullandı.

NBA ve Avrupa'daki koçlar

NBA ve Avrupa'daki koçların farkına değinen Alperen Şengün, LeBron ve Curry gibi yıldızlara koçlarına bağıramayacağına şu sözlerle dikkat çekti:

"İki farklı tarz. Avrupa’da koçlar manyak. Bağırırlar, çağırırlar. Amerika’da öyle bir şey yok. Çünkü Amerika’daki oyuncular da çok kaliteli oyuncular olduğu için mesela LeBron’un koçu, Curry’nin koçu onlara bağıramaz. Oyuncu ona ‘Sen kimsin?’ der. NBA’de oyuncular daha güçlü."

"Oyuncu onu barındırmaz"

Alperen, "Obradovic'i NBA'e götürsen olmaz mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Olmaz. Yapamaz. Oyuncu onu orada barındırmaz. Yaptığı şeyi orada yapamaz. Burada çok farklı."

İlgini Çekebilir
Alperen Şengün'den flaş Fenerbahçe açıklaması: "Hayatımın hatası olacaktı”
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler