Alperen Şengün'den flaş Fenerbahçe açıklaması: "Hayatımın hatası olacaktı”

Özgür Koç
21.07.2024 - 12:23 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 18:36

NBA, takımlarından Houston Rockets'te forma giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, Türkiye'deki kariyeri ve NBA yolculuğuyla ilgili flaş açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Alperen Şengün'den flaş Fenerbahçe açıklaması: "Hayatımın hatası olacaktı”

AJANSSPOR - HABER

21 yaşındaki milli oyuncu “Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti” programının son konuğu oldu ve pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

"Beşiktaş bizim önümüzü açtı"

Alperen Şengün, Teksüt Bandırma'dan Beşiktaş‘a gidiş sürecini ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Teksüt Bandırma parasal problemlerden dolayı kapanmak zorunda kaldı. Biz de nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Bize projeleri getirdiler, Bursa olabileceğini, Beşiktaş olabileceğini söylediler. 18 oyuncuyduk, ‘şu kadar verip alabilirsiniz’ gibi bir durum vardı. O zamanlar Beşiktaş 650.000 vereceğini söylemiş. Banvit de bir milyon dolar istiyordu. Menajerimiz de ‘tamam, çocuklar oynasın, ben paranın geri kalanını vericem’ demiş. Sonra biz Beşiktaş’a gittik. Beşiktaş büyük bir camia. Çoğu kulübe gitmişler, Galatasaray gibi büyük kulüplere gitmişler fakat onlar ‘biz yapamayız, riski alamayız’ demişler. Biz gittik, Şehmus vardı, benim arkadaşlarım vardı, sekiz tane Banvit’ten gelen oyuncu vardı. Normalde yabancı kuralı beş olmasına rağmen üç yabancı vardı. Beşiktaş bizim önümüzü açtı. Mesela benim önümde kimse yoktu. O da büyük bir avantajtı. Şu anda Türk oyuncuların böyle bir şansı yok. Şimdi kural da değişti, onlar için daha da zor olacak.

"Gideceğim, ne olursa olsun gideceğim" dedim

Ben önümde kimse olmayacağını görünce bu avantajı kullanmak için yediklerime ve antrenmanlarıma çok dikkat ettim. Antrenmanlarımı iki katına çıkardım. Benim yanımda McDonalds yerlerdi, ben yemezdim. Aşırı zayıfladım. Baya kilo verdim ve çok ağırlık idmanı da yapıyordum. Sonra baya fit oldum ve harika bir sezon geçirdim. Sezonun ortalarında NBA konuşmaları başladı. Hayal edemiyorsun tabii. Giresun’dan gelmişsin, Banvit’te oynamışsın… İnsanların yarısı gitmememi istiyordu, yarısı gidip orada kendimi geliştirmemi istiyordu. Beni ise hiçbir şey etkilemedi. O zamanlar Fenerbahçe transferleri vs. hep bunlar konuşuluyordu. Bu sosyal baskının altında kalmadan ‘gideceğim, ne olursa olsun gideceğim. Bir yıl oynamasam bile İngilizcemi ve vücudumu geliştiririm, gitmek istiyorum’ dedim.

"Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmek hayatımın hatası olacaktı"

Bana Fenerbahçe‘den teklif geldi. Beşiktaş’a teklif yapılıyor fakat Türkiye’de sana da soruluyor. Ben istemiyorsam gitmiyorum. Bana Fenerbahçe yüksek bir teklif yapmıştı. O zamanlar aylık 30.000 liraya oynuyorduk. Fenerbahçe’nin teklifi gelince istemediğimi söyledim. Beni sezon ortasında istemişlerdi. Beşiktaş’ta üç yıllık kontratım vardı. O kontratta NBA çıkışı maddesi vardı. Ben NBA’e gitmek istersem para ödemiyorum, zaten NBA, aldığı takıma bir para ödüyor. Ben Fenerbahçe’ye gitseydim bana büyük bir para vereceklerdi. Bunun karşılığında ‘Alperen NBA’e giderse ben üç milyon para istiyorum’ diyeceklerdi. NBA de bunu bir yere kadar ödeyebiliyor. 800.000 dolar ödüyor, gerisini sen ödüyorsun. Bu benim hayatımın hatası olacaktı. Bunu biliyordum. O yüzden teklifleri kabul etmedim. Beşiktaş’ta 30 dakika oynuyordum, Fener‘e gidip 15 dakika oynamak istemiyordum. Beşiktaş’ta oynayıp, kendimi geliştirip sezon sonunda NBA’e gitmeyi istiyordum.”

"Türkiye'ye dönmek istemiyorum"

Genç yıldız kariyerinin devam eden kısmındaki hedefleri sorulduğunda ise şu şekilde cevap verdi:

"Ben Türkiye’ye dönmek istemiyorum. Allah izin verirse, büyük bir şey olmazsa dönmek istemiyorum. Basketbol hayatımı orada bitirmek istiyorum. Yazları geliyorum, buradayım ama sezon içinde burada olmak istemiyorum. Ben oraya da gittiğimde kültüre, her şeye çok çabuk alıştım. Ben gittiğim ortama ayak uydururum. Burada İngilizce öğrenmemin sebebi de… Bilirsin, arkadaşlarımız da öyledir, Türk insanları biraz dalge geçmeyi sever. Burada İngilizce konuşurken bir hata yap, hemen gülerler. O yüzden insanlara ve çocuklara söylüyorum, sakın kafanıza takmayın. Ben Amerika’da öğrendim. Ben de çekiniyordum, konuşamıyordum. Bir şey söylüyordum, diğerleri gülüyordu, rencide oluyordum. Amerika’ya gittiğimde yanlış konuştuğumda beni alkışlıyorlardı. Çünkü deniyorum, konuşmaya çalışıyorum.”

Houston'daki geleceği, yeni sözleşme imzalayacak mı?

Alperen Şengün, Houston Rockets ile imzalaması beklenen yeni kontrata dair konuştu:

"Bekliyoruz. Benim menajerlerim onlarla pazarlıklar yapıyor. Seneye serbest olmuyorum. Bu sene bana takımlar teklif yapamıyor. Seneye diğer takımlar teklif yapabiliyor. Maksimum dört yıllık teklifler yapabiliyorlar fakat kendi takımım Houston bana beş yıllık teklif yapabiliyor. Bana seneye dört yıllık 180 milyon, 200 milyon dolarlık teklifler gelebilir. Fiyatlar bunlar olacak. Bu sene Houston benle imzalamak zorunda değil ama imzalamazlarsa seneye bu teklifler de olacak. Rekabete girecekler. Ben gelen teklife evet de diyemiyorum. Diyelim Chicago bana teklif yaptı, ben ‘tamam, size geliyorum’ diyemiyorum. Houston verilen parayı eşleyebiliyor. ‘Aynı parayı ben de veriyorum, Alperen’i yollamayacağım’ diyebiliyor. Fakat diyelim Chicago bir para önerdi, Houston bir altını önerdi, o zaman istersem Chicago’ya gidebilirim. Bu riski olacak. Şu an imzalamak zorunda değiller fakat ben imzalamak istiyorum tabii ki. Çünkü kafan rahat oluyor. Geleceğini kurtarmış oluyorsun."

Senin için hazırladığımız haberler