Alperen Şengün'den NBA tarihine geçen performans

Cem Ergün
01.03.2024 - 14:17 | Son Güncellenme: 01.03.2024 - 14:30

NBA'de Houston Rockets forması giyen Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, bu sezon gösterdiği performansla NBA tarihine geçti. İşte detaylar...

Alperen Şengün'den NBA tarihine geçen performans

AJANSSPOR HABER

NBA'de Houston Rockets ile başarılı bir sezona imza atan Alperen Şengün, gösterdiği özel performansla NBA tarihinin en başarılı genç pivotlarından biri olarak tarihe geçti.

Tarihe geçiren istatistikler

Houston Rockets'ın başarılı pivotu Alperen Şengün,  bu sezon 3 bin sayı ve 500 asist barajını geçmeyi başardı. 21 yaşındaki milli basketbolcu, bu istatistikleriyle NBA tarihinde bunu başaran en genç pivot olmayı başardı.

Nikola Jokic'i geride bırakmıştı

Alperen Şengün, Kasım ayında 500 asist barajını geçmeyi başarmıştı. Alperen bu performansıyla, Denver Nuggets'ın şampiyon pivotu Nikola Jokic'i geride bırakarak, NBA tarihinde 500 asist barajını geçen en genç pivot olarak tarihe geçmişti.

Tarihe OKC maçında geçti

Alperen Şengün, NBA tarihine geçen performansına Oklahoma City Thunder karşısında imza attı. Genç pivot karşılaşmayı 23 sayı, 11 ribaund ve 6 asistle tamamladı.

Alperen Şengün'ün sezon ortalaması

Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, bu sezon Houston Rockets formasıyla maç başına 20.8 sayı, 9.1 ribaund ve 4.9 asist ortalamalarıyla oynuyor.

Houston Rockets, 25 galibiyet ve 34 mağlubiyetle NBA Batı Konferansında 12. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler