Alperen Şengün’ü NBA’de hangi takım draft edecek?

15.07.2021 - 16:12 | Son Güncellenme: 15.07.2021 - 16:24

Beşiktaş ile ING Basketbol Süper Ligi'nin MVP'si seçilen Alperen Şengün'ün NBA'de hangi takım tarafından draft edileceğine dair tahminler paylaşıldı.

Alperen Şengün’ü NBA’de hangi takım draft edecek?

AJANSSPOR-HABER

Türk basketbolunun yükselen değeri Alperen Şengün, 2021 NBA Draft’ında en yüksek sıradan seçilmesi muhtemel Avrupalı oyuncu olarak ortaya çıktı. Beşiktaş forması ile ING Basketbol Süper Ligi’nde başarılı bir sezon geçiren genç yıldız için çeşitli tahminler yapıldı.

İlk adaylar Spurs ve Pacers

NBA.com’da Alperen Şengün hakkında şu ifadeler kullanıldı: “Uluslararası sahnede, Türkiye’den Alperen Şengün ve Avustralya’dan Josh Giddey, Spurs ve Pacers için muhtemel garanti lotarya seçimleri gibi görünüyorlar. İkisi de 18 yaşında olan oyuncular pozisyonları için biraz zayıflar ama birkaç sezon boyunca profesyonel düzeyde rekabet edeceklerinden nispeten hazır gelebilirler."

Orlando Magic Alperen için hazır

NBA Draft Room sitesinde Alperen Şengün’ün takımı, 8. sıradan seçim yapacak olan Orlando Magic olarak öngörüldü: "Magic, Nikola Vucevic ile yolları ayırmış olsa da benzer bir oyun tarzına sahip olan Şengün ile yetenekli bir yedeğe sahip olabilir. Şengün fiziksel olarak oldukça güçlü, dayanıklı ve üst düzey yeteneğe sahip bir oyuncu. Avrupa’da oldukça verimliydi ve henüz 18 yaşındayken, Türkiye liginde MVP ödülünü kazanmıştı."

Golden State de Alperen yarışında

NBC Sports’un tahmininde ise, 14'üncü sıradan seçileceği düşünülen Alperen'in NBA'deki takımının Golden State Warriors olabileceği açıklandı: "2021'de maç başına 19.2 sayı, 9.4 ribaund ve 1.7 blok ortalamalarıyla Türkiye Ligi’nde MVP ödülünü kazanan Alperen Şengün, yaşına göre etkileyici bir şekilde parlamıştı ve belki de geçen yıl 2 numaradan seçilen James Wiseman’a bir şeyler öğretebilir. Şengün ve Wiseman harika bir uzun kombosu olurdu."

Senin için hazırladığımız haberler