Alt liglerde kit sorunu!

30.06.2020 - 16:08 | Son Güncellenme: 30.06.2020 - 16:08

TFF, alt liglerin 18 Temmuz'da yeniden başlayacağını açıkladı. Ancak alt liglerde koronavirüs test kiti sorunu ve geç test yapılması, sporcuları korkutuyor. İşte detaylar...

AJANSSPOR -

Türkiye Futbol Federasyonu, alt liglerle ilgili kararını geçen hafta vermiş ve daha önce aldığı 18 Temmuz'da yeniden başlama tarihine uyacaklarını açıklamıştı.

Bölgesel Amatör Lig'in akıbeti hakkında ise bir açıklama yapılmamıştı. Devam kararının ardından 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği açıklama yaparak, Covid-19 salgını için daha önce belirlenen sağlık koşullarının uygulanmasının zorluğundan bahsetmişti. Ayrıca Temmuz ayı itibariyle oluşacak aşırı sıcakların da futbol oynamaya elverişli olmayacağının altını çizmişti. 2 ve 3. Liglerde takımlar toplanmaya başlarken büyük bir sıkıntı da kendini gösterdi. Bazı takımların Covid-19 test kitlerine henüz sahip olmaması, futbolcu ve teknik heyetleri tedirgin etmeye başladı.

Kozanspor FK pazartesi günü itibariyle toplanmasına ve antrenmanlara başlamasına rağmen henüz koronavirüs testinden geçmedi. Eyüpspor ise 2 gün önce toplanıp, testlerini antrenmanlar sonrası yaptırmıştı. Eyüpspor'da yapılan koronavirüs testlerinde 1 futbolcu ve 1 personelde Covid-19 pozitif çıktı. Aynı sonuç Halide Edip Adıvar'da da gerçekleşti. Alt liglerde test kiti sorunu ve geç test yapılması, sporcuları korkutuyor.

Senin için hazırladığımız haberler