Alt liglerden TFF'ye isyan! Parayı geri yolladılar

16.10.2020 - 18:45 | Son Güncellenme: 16.10.2020 - 18:59

Son dakika Ağrı Spor haberleri... TFF 3. Lig takımlarından Ağrı Spor, kulübün sosyal medya hesabından Türkiye Futbol Federasyonu'na sitem etti. 3.Lig 2. Grup'ta mücadele eden Ağrı Spor, yüksek test maliyetleri nedeniyle maçlara çıkmama kararı aldı. Detaylar haberimizde...

Alt liglerden TFF'ye isyan! Parayı geri yolladılar

AJANSSPOR-HABER ANALİZ

TFF 3. Lig ekiplerinden Ağrı Spor, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sitem etti. Sarı-siyahlı ekip yüksek test maliyetleri nedeniyle maçlara çıkmayacaklarını ve tek umutlarının Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduklarını bildirdi. 

"TFF'den ödeme rezaleti"

Kulübün sosyal medya hesabından 'TFF'den ödeme rezaleti' başlıklı yapılan açıklamada, "3.Lig 2. Grup'ta mücadele eden kulübümüz maalesef yüksek test maliyetleri nedeniyle maçlara çıkamaz hale gelmiştir. İç saha maçlarımızda 13.000 TL dış saha maçlarımızda ise 9.000 TL test giderinin olması, geliri olmayan kulübümüzü maalesef dar boğaza sürüklemiş ve çözüm bulunamaması halinde yönetim kurulumuz tarafından maçlara çıkmama kararı alınmıştır. 

2 ve 3 Lig Kulüpler Birliği Başkanı ve yandaşlarına sus payı verilmiş...

TFF'nin her maç için ayrı test istemesi olumsuz ve yersiz olduğu kadar TSM'nin astronomik test ücretleri de bir o kadar gerçekten uzak kalmış ve kulübümüz işleyişini maalesef durma noktasına getirmiştir. Ayrıca Türkiye Futbol Fedarasyonu kulüplerin gelirlerinde arttırım yapacağına kulüplerinin giderlerini arttırmış, gelirlerini ise düşürmüştür. 2 ve 3 Lig Kulüpler Birliği Başkanı ve yandaşlarına sus payı verilmiş, kulüpler ise kaderlerine terk etmiştir. 

"Bu adaletsizliğe acil bir çözüm bulunması gerekmektedir"

Misli.com naklen yayın sözleşmesi her nekadar müjde gibi verilmiş olsa da içi boş çıkmış, TFF kendi yandaşlarına rant kapısı açarak kulüpleri gülünç bir rakam olan 80 bin gibi bir rakamla kandırmış ve bir kenara atmıştır. Spor Toto gelirleri ise; 7 yıldır aynı kalmış, kulüpler aynı paraları alırken federasyon ve Spor Toto gelirleri 100 katına çıkmıştır. Bu adaletsizliğe acil bir çözüm bulunması gerekmektedir. 

Kulüplerin içine atıldığı rezil ekonomik dar boğazdan çıkması için ise; bugün 33 bin gibi gülünç bir rakam kulüplerin hesabına yatırılmış. Bu konu çok can SIKICI bir hal almış olup tek kelimeyle yazıklar olsun demekten başka bir yol bizlere bırakılmamıştır. 

TFF'nin gönderdiği 33 bin TL geri iade edilecek

Gönderilen 33 bin TL'yi aynen iade edeceğimiz gibi bu vesileyle Cumhurbaşkanımız ve devlet başkanımıza seslenmek istiyoruz; doğunun en doğusunda gençlerimizi terör ve madde bağımlığına karşı koruma misyonuyla tarihi bir görev yürüten, yönetim kurulu olarak maddi imkan ve enerjimizle çaba sarf ederken biz kulüpleri yok etmelerine müsade etmeyin. 

"Tek umudumuz Sn. Recep Tayyip Erdoğan"

Maalesef şuan itibarıyla tek umudumuz devlet başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan. Kulübümüz federasyondan umudunu kesmiştir, şartlar iyileştirilmediği takdirde külübümümüz maçlara çıkmayacak. Bütün kulüplerin adaletsizliğe uğradığını düşünüyor ve bu haklı çığlığımıza ses olarak destek olmalarını öneriyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

TFF'nin yolladığı 33 bin TL sonrası Ağrı Spor Kulübü dekontu sosyal medya hesabından paylaştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler