Fenerbahçe'de Altay Bayındır Galatasaray Derbisi Öncesinde Konuştu

Salim Manav
08.04.2022 - 16:37 | Son Güncellenme: 08.04.2022 - 16:57

Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Milli kaleci; sakatlık sürecinden tut, Galatasaray derbisi, idolü gibi birçok konu hakkında da konuştu.

Fenerbahçe'de Altay Bayındır Galatasaray Derbisi Öncesinde Konuştu

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de forma giyen file bekçisi Altay Bayındır, Nesine TV Genel Yayın Yönetmeni Senih Yurga'ya konuştu.

Altay Bayındır'ın röportajından önemli satır başları şu şekilde:

"Güzel ama kötü bir tecrübe oldu"

- Çok ağır bir sakatlık süreci geçirdin ama çok iyi geri döndün. Bu kadar formda geri dönmeyi nasıl başardın?

"Zor bir süreçti aslında. Zor bir sakatlık yaşadım. Kalecilerin yaşayabileceği belki de en kötü sakatlıklardan bir tanesiydi. Ama sakatlık ve ameliyat sonrasında profesyonelce bir an önce dönmek için tedaviler, çalışmalar, ekstra ne gerekiyorsa öyle söyleyeyim. Beslenme de çok önemliydi burada çünkü sakatlık döneminde çok fazla ufak bir örneklendirmek gerekirse şeker tüketmemek gerekiyor. Vücudun daha hızlı bir şekilde toparlanabilmesi için. Ben de bunlara dikkat ettim, kendime iyi baktım, çok çalıştım toparlanmak için. Bıraktığım yerden daha sağlıklı dönebilmek için. Sağlıklı bir şekilde çalışınca, mücadelesini verince vücutta sana bu reaksiynu veriyor. Bu sayede sağlam bir şekilde dönmüş oldum. Benim için güzel ama kötü bir tecrübe oldu."

"Oyuncu arkadaşlarımla iletişimim iyi"

- Günümüzde ayağı iyi olan kaleciler ön plana çıkıyor. Sen de Alanyaspor maçında Rossi'ye bir asist yaptın. Bunun için özel bir çalışma yapıyor musun, izlediğin var mı öyle videolar?

"İzlediğim öyle videolar yok. Tabii ki birçok üst düzey maçlarda görüyoruz pozisyonlarla alakalı. Fakat biz özel olarak antrenmanlarda da birçok pozisyon olduğu gibi bu pozisyonu da çalışıyoruz. Maçtan önce de iletişim sağlıyoruz oyuncu arkadaşlarımızla. İyi bir iletişimiz de var. O da sahaya yansıdığı zaman bu tarz şeyler olabiliyor ama bunun için özel çalışmalarımız var diyebilirim."

Edwin van der Sar hayranı

- Örnek aldığın bir idolün var mı?

"Herhangi bir örnek aldığım idolüm yok mevcut durumda. Çok küçük yaşlarda izlediğim bir isim vardı. Edwin van der Sar'ı seviyordum ben fiziğinden dolayı vs. Olgun bir duruşu vardı sahada. Sevdiğim bir kaleciydi, başarılı da bir kaleci olduğunu düşünüyorum. Sadece o vardı, ondan sonra çok fazla zaten olumlu olumsuz şeylerin analizini yapmak adına izliyorum ama daha çok kendime odakşı şekilde gidiyor çalışmalar."

"Futbola stoper olarak başladım"

- Hayalin hep kalecilik miydi, yoksa futbola ilk başladığında başka mevkide oynadın mı?

"Ben futbola stoper mevkisinde başladım. Değişik bir geçiş oldu, daha sonra santrfor oldum. Gol atmayı da o dönem çok seviyordum çok güzel bir duygu. Daha nasip olmadı atmak ama önce işimizi yapalım çünkü önemli olan o. Gol atmayı forvet abilerimiz, kardeşlerimiz yapsın ama futbola stoper olarak başladım. Bunun da bana bir artısı çok fazla oldu. Çünkü sürekli oyundasın, ayaklarınla oynuyorsun vs... Bana çok artısı oldu. Ben kendimi bildim bileli çocukluk dönemlerimde de hani kaleye geçmezdim, hep oyundaydım, aktiftim. Gol atayım, koşayım, mücadele edeyim falan. Tabii o boyuttayken normal oluyor. Bu boyuttaki kaleciliğin seviyesi, dozajı, enerjisi bambaşka oluyor. Kaleci olduğumdan dolayı çok mutluyum."

Chelsea maçını unutamıyorum

-Fenerbahçe kariyerine baktığında unutamadığın bir 90 dakika var mı?

"Var, Chelsea maçı. Yanlış hatırlamıyorsam 2-1 yendiğimiz maç. O maç hafızalardan, birçok insanın silemediği bir maçtı. Buna benzer birçok maç var ama yakın bir örnek vermem gerekirse o maçı söyleyebilirim. Benim için güzel ve heyecanlı bir maçtı. İzlemesi keyif doluydu."

"Fenerbahçe kalesi için hazırdım"

- İlk kaleye geçtiğin zamanlarda bir baskı hissettin mi?

"Baskıdan ziyade şunu söyleyebilirim. Hazırlıklıydım, ben de Fenerbahçe taraftarını çok seviyorum. Önemli olan zaten işetişimin sağlıklı oluşu. O iletişimin sağlıklı olmasından doğan güzel bir enerjiyle de sen de nasıl bir çaban oluyorsa sevdiklerin için hayat mücadelesinde, benim de aynı şekilde. İnsanları mutlu etmek güzel bir duygu, genç çocukların sabah okula mutlu gitmesi ya da severek izlemesi, örnek aldığı insanların sağlık birer örnek olması benim için çok önemli. Yani güzel bir ilişkimiz var. Ama önemli olan bunu devam ettirebilmek. Ben de bunun için elimden geleni yaparak çalışacağım."

Galatasaray derbisi yorumu

-Şu anda derbi kampındasınız. Zor bir süreç aslında değil mi?

"Kesinlikle. Birçok futbolsever, seyirciler, televizyonu açıp 1.5 saatlik bir maç izliyor ve oyuncular orada top oynuyor, bitiyor. Basit görünen bir olay, her türlü insanın fikir sahibi olduğu fikirlerini söyleyebildiği bir iş. Ama bunun arka planı çok yoğun bir çalışma geçiyor, yoğun bir hazırlık geçiyor. Yani bizim hayatımız tamamen işimize adapte olmuş vaziyette ilerliyor. Her gün antrenmanlar yapıyoruz, analizler, toplantılar, bunun gibi örnek verebileceğim birçok şey var. Her maçın atmosferi, rakibi farklı, farklı oyun sistemiyle oynuyor. Onlara hazır olmak gerekiyor. Bireysel anlamda oyuncuları sağlıklı analiz etmek gerekiyor. Bunun gibi birçok şey var. Arka planda o 1.5 saatlik görünen görüntünün çok daha fazla çalışma ve emek gerektiren bir durum söz konusu var."

"İyi kaleci olmak iyi insan olmaktan geçiyor"

-Kaleci olmak isteyen genç kardeşlerimize bir mesajın var mı?

"Kaleci olmak isteyen kardeşlerimiz için en önemlisi, iyi bir birey ve insan olmak gerekiyor, topluma faydalı insan olmak gerekiyor. Onun dışında hayalleri ve hedefleri olan insanların bu hayaller ve hedefler doğrultusunda çok fazla mesai harcayıp çalışması gerekiyor. Her şeyin ana fikri zaten çalışmaktan geçiyor, inanmaktan geçiyor. Zor şeyler de yaşasak, hepimiz yaşıyoruz. Sıkıntılı durumlarda kalsak da çalışmayı bırakmadan, en önemlisi inancı bırakmadan aynı inançla yola devam etmek gerekiyor."

"Amacımız taraftarımızı mutlu etmek"

-Galatasaray derbisi nasıl olacak, nasıl bir atmosfer olacak, takım nasıl hazırlanıyor derbiye?

"Derbi hazırlıklarını şu döneme kadar yaptık. Bundan sonrası da bizim için de önemli. Hazırlanmaya devam edeceğiz. Maça daha var ve kısa bir süre de olsa zamanımız var. Çok çalıştık, analizlerimizi yaptık, keyif dolu bir maç olacağını düşünüyorum, güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Ülkemiz adına derbi her zaman önemi büyük olan bir maçtır. Profesyonel oyuncu olarak her maç birbirinden önemli, birbirinden zor. Benim düşüncelerim bu şekilde. Tabii ki parantez içinde söylüyorum, derbinin atmosferi farklıdır. Türkiye'nin çok önemsediği, bütün insanların ekranlara oturup izlediği önemli bir maçtır. Biz de, bizi seven taraftarları mutlu etmenin ne kadar önemli olduğunun bilincinde sahada elimizden geleni yapacağız ve takım olarak da buna hazırız."

Altay'dan taraftara mesaj

-Fenerbahçe taraftarına neler söylemek istersin?

"Çok güzel bir atmosfer sağlıyorlar bize. Yer yer sıkıntılı dönemlerden de geçtik, güzel günlerde gördük ama güzel günlerin en önemli ana kaynağı sağlıklı bir iletişim. Onlar bizi destekledikçe biz o enerjiyle sahada sonuna kadar vereceğimiz mücadeleyle maç sonunda, 90 dakika ve uzatmalar sonucunda herkesin mutlu olabileceğini düşünüyorum. Zaten pozitif anlamda bizlere destek sağlıyorlar. Bizler bunu hissediyoruz. Hafta sonu da çok çok büyük destek sağlayacaklarına eminim. Biz bu gücü de hissediyoruz. Artık arkamızda bizi seven, dizi destek olan ciddi anlamda canı gönülden bir taraftarımız var. Her tarafta, her ülkede bizi sevenler için onların bize verdiği enerjiyi sahada kullanarak mücadelemizi vereceğiz. İnşallah güzel bir sonuçla sahadan ayrılırız."

Senin için hazırladığımız haberler