Altay Bayındır: "103 Gollü Sezonu Belki Geçeriz"

İsa Kethüda
30.10.2022 - 22:57 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 23:23

Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Altay Bayındır, Süper Lig'in 12. haftasında karşılaştıkları ve 5-2 yendikleri İstanbulspor maçı sonrası açıklamalar yaptı. Detaylar.

Altay Bayındır: "103 Gollü Sezonu Belki Geçeriz"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı İstanbulspor’u 5-2’lik skorla mağlup etti.

"Lider olmak zordur, lider kalmak daha zordur"

Karşılaşma sonrası sarı-lacivertli takımda kaleci Altay Bayındır açıklamalarda bulundu. Bayındır, "Güzel bir gidişat varsa, büyük bir camiada oynuyorsanız galibiyetler her zaman güzel ve değerlidir. Lider olmak zordur, lider kalmak daha zordur. Bunun mücadelesi içerisindeyiz. Bugün kazandığımız için çok mutluyuz. İnşallah bol gollü galibiyetlere devam ederiz. Şimdi bir Avrupa maçımız var, o maçı mutlak kazanmamız gerekiyor. İnşallah onu da kazanıp yolumuza sağlıklı bir şekilde devam ederiz" şeklinde konuştu.

"İnşallah 103 golü geçeriz"

Maçın Teknik Direktör Jorge Jesus’un kendisini tribünlere alkışlatması hakkında konuşan Bayındır, "Hoca benim olduğu gibi her oyuncunun arkasında. Bizler de hocamızın dediği sisteme uygun bir şekilde sahada oynamaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz zaten hoca da bu sebepten dolayı bize sahip çıkıyor. Hocanın arkamızda durması hem öz güven veriyor hem daha çok cesaretlendiriyor. Biz her gün toplantı yapıyor, birçok şeyi konuşuyor ve değerlendiriyoruz. Hocamız babacan bir tavırla bizlere sahip çıkıyor" diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Bayındır, "Taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemli. Bir olduğumuz zaman kendimizi daha güçlü hissediyor ve daha iyi mücadele ediyoruz. İyi bir gidişatımız var. Ben eve gittiğimde maçı defalarca tekrar izliyorum. Dolayısıyla bütün analizleri kendi aramızda konuşup yapıyoruz. Bugün buraya birçok taraftarımız geldi, hepsine canı gönülden teşekkür ederiz. Onlar bize destek çıktığında biz arkamızda sağlam bir güç hissediyoruz ve o şekilde mücadele ediyoruz. Geriye de düşsek öne de geçsek mücadelemiz her zaman böyle olacak" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin 103 gol attığı sezonla ilgili gelen soruya ise Altay Bayındır, "Önde oynuyoruz. Bu da gözüküyor. İnşallah o sayılara ulaşır ve o sayıları da geçeriz. Çok gol atıyoruz. Göreceğiz, belki geçeriz. Güzel olur geçersek" diye cevap verdi.

Fenerbahçe’nin oynadığı sistemde savunma hattının önde kurulmasının hatırlatılması üzerine ise 24 yaşındaki kaleci, "Bugün de birçok kez bu oldu. Çoğu iyi bir şekilde geçti. Savunma hattımız önde oluyor. Hocamızın bir sistemi var. Biz de hocamızın söylediklerini yapmaya çalışıyoruz. Farklı ve güzel bir sistem. Rakibi baskı altına aldığımız bir sistem" diyerek sözlerini tamamladı.

İlgini Çekebilir
Olimpiyat'ta meşaleyi Batshuayi yakıyor!
Habere Git

103 gollü rekor kırılır mı?

Bu sezon yüksek gol ortalaması ile oynayan Fenerbahçe, 12 hafta sonunda 34 gole ulaştı ve akıllara bir kez daha 1988-89 sezonunu getirdi. Sarı-lacivertli takım, 1988-89 sezonunda 19 takımın mücadele ettiği ligde oynadığı 36 maçta 103 gol atıp 93 puanla şampiyon olmuştu. 1987-88 sezonunda başlayan 3 puanlı sistemde en çok puan toplama rekoru da Fenerbahçe'ye ait.

Senin için hazırladığımız haberler