Altay Bayındır: ‘Uğurcan’ı rakip olarak görmüyorum’

07.05.2021 - 20:19 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 21:14

Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi Altay Bayındır, milli forma için çekiştiği Uğurcan Çakır’dan eski teknik direktörü Erol Bulut’a, Emre Belözoğlu’ndan sahalara döneceği tarihe kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altay Bayındır: ‘Uğurcan’ı rakip olarak görmüyorum’

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi Altay Bayındır, Sansürsüz Futbol Youtube kanalında konuştu. Genç file bekçisi röportajında önemli mesajlar verdi. 

 

Fenerbahçe taraftarı tarafından sevilmesini değerlendiren Altay, “Buraya gelirken hazırlıklı gelmiştim. Sorumluluklarımın ve camiamızın büyüklüğünün farkında gelmiştim. Saha içi ve dışı yoğun çalışmayı gösterdim. İşini iyi yaptığın sürece insanlar seni sever. Ben de elimden geldiğince bunu yaptım, ne mutlu bana ki insanların sevgisini kazanabildiysem” dedi.

'Eleştiri de var kıskançlık, çekememezlik de'

Doğru eleştirilere açık olduğunu dile getiren genç kaleci şöyle devam etti: “İyi gittiğin dönemde bile insanlar eleştirmek için bir şey bulur ve bulacaktır. O yüzden her zaman doğru eleştirilere açık olup, diğer eleştirilere biraz kendini kapatmak lazım. Tabii ki güvendiğim, değer verdiğim, bilgisine saygı duyduğum insanların görüşlerini dikkate alan bir kişiliğim. Onun dışında maçı her ne kadar iyi de oynasan rakip takım taraftarları da var seni kötüleyen ya da başarını kıskanan, başarını çekemeyen… Ben de bunlara hazırlıklı olduğum için çok fazla etkileyen bir durum söz konusu değil.” 

'Sosyal medya ile pek ilgilenmiyorum'

Sosyal medya ile çok fazla ilgilenmediğini belirten Altay Bayındır, “Önemli ve dikkate değer bir şey ise hakkımda çıkan haberler bana geliyor. Onun dışında çok fazla sosyal medyaya bakan bir insan değilim. Zaten sadece Instagram ve Twitter hesabım var. Bu ikisi dışında bir şey kullanmıyorum ve bilmiyorum. O ikisine de çok fazla girmiyorum. Instagram ve Twitter hesaplarımla ekibim var onlar ilgileniyorlar” yorumu yaptı.

 

'Geriden oyun kurma ve yan toplara çalışıyorum'

Çalışmayı hiçbir zaman bırakmayacağını vurgulayan 23 yaşındaki kaleci, “Zamanı geldiğinde altın eldiven ödülünü de alsam ya da bir yere de seçilsem benim için hiçbir şeyin önemi yok. Kariyerim boyunca derece ve seviye ne olursa olsun, her zaman çalışıp üstüne koymakta olan bir kişilikte olacağım. Çünkü futbolda ne zaman ‘bitti, oldu, yetti’ dediğin an çöküşe başladığın an oluyor. O yüzden ne olursa olsun, her zaman daha fazlası için mücadele etmek gerekiyor. Dediğim gibi günümüz futbolunda duran toplardan ve kornerler, yan toplar, oyun başlangıcı ya da geriden oyun kurma çok önemli faktörler. Ben de bunlarla ilgili gerekli çalışmaları saha içinde olsun, saha dışı analizlerinde olsun yapıyorum” sözlerini kullandı.

'Pozisyonları daha devre arasında izliyorum'

Maçların devre arasında pozisyonları izlediğini belirten Altay, “Ben maçlardan sonra değil de, devre arasında bizim analizci hocamız var, onun yanına giderim, pozisyonları hemen açtırıp o an izlerim. Çünkü sıcağı sıcağına izleyince ikinci yarı daha iyi kafada kalıp ne yapmışız, ne etmişiz diye düşünerek devam edebiliyorsun. Ama maçlardan sonra da her zaman kendimi defalarca izlerim” dedi.  

‘Kalecilerin hatasından komedi videosu çıkar’

Kalecilerin hata yapabileceğini söyleyen Fenerbahçeli file bekçisi şöyle devam etti: “Yaptığımız iş hatalar oyunu, ne kadar analiz de etsek ne kadar çok çalışsak da hata olabiliyor. İnsan olduğun için dışarıda da sahada da hata yapma olasılığın oluyor. Çünkü mantaliten her zaman aynı olmuyor, yüksek seviyede tutmaya çalışıyorsun, fakat bir gün karnın ağrıyor, bir gün sıkıntılı bir şeyin oluyor, moralin bozuk oluyor. Her şeyi bir kenara bırakıp sahaya çıkman gerekiyor. Dünyanın en üst liglerinde oynayan kalecilerin yaptığı hataları bir video olarak derlesek komedi şeklinde olur. Neuer o seviyeye gelene kadar insanların ona ne kadar sabır gösterdiğini de sormak lazım. Kendime benzettiğim ya da örnek aldığım herhangi bir kaleci yok. Bütün kalecilerin maçlarını izliyorum. Ne yapıyorlar, nasıl uyguluyorlar? Görsel anlamda da antrenman yapmak benim için çok önemli.”

'Fenerbahçe'de aidiyet duygusu çok fazla'

Bu seviyeye yıllar öncesinden hazırlandığının altını çizen 23 yaşındaki file bekçisi, “Buraya geleli 2 sene olmasına rağmen burada yaşadığım anlar, çok yüksek, çok fazla. Aidiyet duygusu da çok fazla. Zaten buraya gelmemdeki en büyük etkenlerden biri bu. Burası büyük bir camia olduğu için çok geniş kitleye ait. Çok geniş bir taraftar kitlesi var. Dolayısıyla insanlar herhangi bir mağlubiyette tepkisini fazlasıyla gösterebiliyor, galibiyette sevincini gösterdiği gibi” ifadelerini kullandı. 

'Taraftarın sevgisine layık olmaya çalışıyorum'

Fenerbahçe file bekçisi şunları söyledi: “Kaleciliğin maalesef ki olayı, hata da yapsan, bir hata olduysa ne yaparsan yap onu düzeltemezsin, sadece devam ederek, iyi konsantre olarak, kurtarışlar yaparak ya da 90 dakikanın sonunda maçı alarak bunu telafi edebilirsin. Evet hatalı bir gol yedim, maçtan sonra asılacak mı, kesilecek mi? Tamam yaparız, ama şu anda maç oynanıyor, onu kafama takmamam lazım. Benim için böyle şeyler çok önemli. Büyük bir camianın oyuncuysan zaten bu şekildeki olayları aşmış olman gerekiyor.  büyük camianın taraftarlarına sevgi ve saygısına her zaman layık olmaya çalışarak saha içinde ve dışında yaşamımı sürdürüyorum.”  

'16-17 yaşımdan beri profesyonel destek alıyorum'

Ekibi ile birlikte çalıştığını anlatan Altay Bayındır, “Ben ilk profesyonel olduğum 16-17 yaşlarımdan beri mentör destek alıyorum. Sahanın iç tarafı önemli ama içini yönetebilmek için dışarıdaki kısımda arkanda güçlü bir ekip olması gerekiyor. Dünyanın en iyi sporcuları Ronaldo ve Messi diyebiliriz. Ronaldo’nun uyku koçluğundan, aşçısına, mentör koçluğuna kadar bir sürü ekibi var. Cristiano Ronaldo bir isim ama arkasında koskocaman bir ordu var. Doğru ekiple çalışmak çok önemli. Dolayısyla araştırmalarımı en doğrusu ve mantıklısı olan ekip yönünde yaptım, uzun zamandır birlikte çalışıyorum. Maçlardan önce ve sonra ne yapmak gerekiyor, gereken şeyleri konuşuyoruz” yorumunda bulundu.

'Emre hoca şans verirse Kayserispor maçında oynarım'

Ajansspor’un özel haberinde duyurduğu gibi Kayserispor deplasmanında forma giymek istediğini doğrulayan 23 yaşındaki başarılı kaleci şunları söyledi: “Hocamız şans verdiği takdirde son hafta oynanacak maçta forma giyme isteğim yüksek. EURO 2020 çok önemli bir organizasyon ve burada yer almak çok önemli. Uğurcan saha içinde rekabet ettiğimiz, saha dışında dostluğumuz olan bir kardeşim, arkadaşım. Bir rakip olarak ya da düşman olarak kesinlikle görmüyorum. Hatta bazen karşılaştırmalar da yapıyorum ve yapıyorlar, görüyorum. Benim için bunlar taktığım ya da düşündüğüm şeyler değil. Rakip olarak Uğurcan değil, zaten ligde bir sürü kaleci var. 

'Milli formayı kim giyerse giysin herkes destek olur' 

Bizim şu anda amacımız, hedefimiz bu şanlı formayı giydiğimizde kim olursa olsun, elimizden geldiğince terimizin son damlasına kadar herkes orada birbirine destek verir. Oynamanın da mücadelesi içinde olur tabii. Rekabet saha içinde her zaman saha içinde olmazsa olmaz. Çok çalışan, çok mücadele eden, mental anlamda en önemlisi yüksek seviyede kimse bu serüveni sürdürebilecek, yolun sonuna kadar hep beraber gideceğiz. Sahada 1 kişi oynuyor, onun için de mücadele vermeye hazırız.”

'Erol hocanın bende emeği var'

Erol Bulut’un kendisinde emekleri olduğunu ifade eden Altay Bayındır, “Sezona Erol hoca ile başladık, elinden geleni yaptı, Fenerbahçe için topladığı puanlar ortada. Gerçekten bir emek verdi fakat alınan kararlar oldu. Her zaman ne olursa olsun, herkesin alınan kararlara saygı duyması gerekiyor. Sonra Emre hocamız mevcut durumda başımıza geldi. O da elinden geleni yaptı. Şu anda daha iyi bir konumda olabilir miydik? Evet olabilirdik. Ama saha oynayan bir hoca değil, futbolcular. Daha iyi mücadele edebilirdik, daha farklı konumda olabilirdik. Ama şu an mevcut konumda neler konuşabiliriz, ona bakmak lazım. İnşallah Emre hocamız ile bundan sonra 3 maçlık serüveni en iyi şekilde götürüp sonunu görürüz. Ama herkesin buraya bir emeği ve katkısı var. İkisinden de ben bir sürü şey öğrendim. Onlara emekleri ve öğrettikleri için şimdiden teşekkür ederim” sözlerini kullandı.  

Altay: Ben 19 yaşında kaptanlık yaptım

Kaptanlığın kendisi için anlamını anlatan Altay Bayındır, “Hedefler her zaman vardır. Ben kaptanlığı, pazubandı takmak gibi görmüyorum, kaptanlık sorumluluk almaktır, liderliktir, saha içinde ve dışında sıkıntılı bir dönemde sorumluluk alıp ayağa kalkıp ne gerekiyorsa yüz yüze aşikar bir şekilde konuşmaktır. Ben de bunun için her zaman hazırım. Bunları zaten yapıyorum. Ben Ankaragücü döneminde 19 yaşında kaptanlık yaptım. Olgunluk bir kaleci için çok önemli bence. Böyle bir yaşta böyle bir camiada oynamak istiyorsan kimlikte 23-22 yazsa da her zaman olgunluk seviyesi 45-50’lerde olması lazım” dedi.

'En çok Premier Lig'i beğeniyorum'

Son olarak Avrupa’ya gitme hedefi ile ilgili olarak da yorum yapan Altay, “Premier Lig’i beğenerek seyrediyorum. Çok hoşuma giden bir lig. Benim için önemli olan doğru yaklaşım. Şu anda Türkiye Ligimizde oynuyorum. Benim için çok değerli ve büyük ligler arasında. Önemli olan doğru yerde doğru zamanda olmak. Şu anda Fenerbahçe’nin oyuncusuyum ve burada olmaktan dolayı da çok mutluyum. Fakat şartlar ne gösterir bilemeyiz. Premier Lig olmazsa olmaz diye bir şey yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler