Fenerbahçe Kalecisi Altay Bayındır'dan Farkındalık Yaratan Paylaşım!

Akın Ungan
01.01.2022 - 16:36 | Son Güncellenme: 01.01.2022 - 16:51

Fenerbahçeli Altay Bayındır, sosyal medyada farkındalık yaratan paylaşımda bulundu. Altay, doğa için bilinçlenme çağrısı yaptı. Karbon ayak izi nedir?

Fenerbahçe Kalecisi Altay Bayındır'dan Farkındalık Yaratan Paylaşım!

Fenerbahçe'nin 23 yaşındaki genç file bekçisi Altay Bayındır, insanları doğa için bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

"Farkındalık yaratmak istiyorum"

Altay Bayındır, yaptığı paylaşımda termosu ile spor salonunda çekildiği bir fotoğrafın altına, "Kişisel karbon ayak izimi azaltmak, daha az plastik kullanmak doğamız için bilinçlenmek ve imkanım olduğu kadar bir farkındalık yaratmak istiyorum. Küçük bir adımla başlıyorum, daha az plastik atık için artık termosum benimle." ifadelerini ekledi.

Karbon ayak izi nedir?

Karbon Ayak izi birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür. Doğrudan/birincil ve dolaylı/ikincil ayak izi olarak iki ana parçadan oluşur. 

Birincil ayak izi, evsel enerji tüketimi ve ulaşım (sözgelimi araba ve uçak) dahil olmak üzere fosil yakıtlarının yanmasından ortaya çıkan doğrudan CO2 emisyonlarının ölçüsüdür.

İkincil ayak izi, kullandığımız ürünlerin tüm yaşam döngüsünden bu ürünlerin imalatı ve en sonunda bozulmalarıyla ilgili olan dolaylı CO2 emisyonlarının ölçüsüdür.

Senin için hazırladığımız haberler