Altay Bayındır'dan, Galatasaray yorumu: Başımın üstünde yerleri var

Burak Alaca
02.10.2023 - 20:28 | Son Güncellenme: 02.10.2023 - 21:56

Transfer döneminin sonunda Fenerbahçe'den İngiliz devi Manchester United'ın yolunu tutan Altay Bayındır önemli açıklamalarda bulundu.

Altay Bayındır'dan, Galatasaray yorumu: Başımın üstünde yerleri var

AJANSSPOR-HABER

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den İngiltere Premier League devi Manchester United'ın yolunu tutan 25 yaşındaki milli file bekçisi Altay Bayındır, beIN Sports'a konuştu.

"Fenerbahçe'de camianın nefes almaya ihtiyacı var"

Hayat çok güzel" diyen Altay Bayındır, "Gerçekten çok iyiyim. Herkesin yaklaşımı çok sıcak. İlk geldiğimde farklılıklar vardı ama daha önce takip ettiğim için aslında bildiğim bir yere gelmiş gibi oldum. Basketbol maçı gibi izleyenlere zevk veren bir lig. Bizim ülkemizde biraz daha farklı. Burada futbol çok çabuk oynanan bir oyun" ifadelerini kullandı. 

"Şampiyonluğun bu sene geleceğine inanıyorum"

Fenerbahçe'nin kurduğu kadronun şampiyonluk için yeterli olduğunu belirten milli file bekçisi “Fenerbahçe, karakterli ve kariyerli futbolcularla bir takım kurdu. Güzel birliktelik ve takım çalışmasıyla, şampiyonluğun geleceğine inanıyorum." dedi.

Manchester United'ın teklifi

Hedeflere ulaşmak için her gün çalışan biri olduğunu kaydeden Altay Bayındır, "United'ın teklifini ilk olarak menajerim bana söylemişti, evdeydim. Yoğun histen sonra hissizlik gelir ya, öyle oldum. Her oyuncunun hayali burada olmaktır. Buradaki ilk Türk olmak, büyük bir mutluluk ve sorumluluk. Bir oyuncunun bulunmak istediği yer onun istendiği yerdir. İstendiğim yerde olduğum için mutluyum" sözleriyle yaşadığı durumu açıkladı.  

Fenerbahçe günleri

Fenerbahçe'de çok değerli ve güzel şeyler yaşadığını kaydeden milli file bekçisi şöyle konuştu, "4 senede çok fazla değişkenlik gösteren bir hoca ortamı vardı. Yaklaşık 7-8 tane kaleci antrenörüyle çalıştım. Birine alıştığın zaman diğerine alışman zor oluyor. Bir hocanın başarılı olabilmesi için zaman ihtiyacı oluyor. Jorge Jesus'un farklı bir sistemi vardı. Biz oyuncular bu sisteme zaman zaman ayak uyduramadık. 4 senede 5-6 maç üst üste aynı stoperlerle oynamamışımdır. Bir kaleci için bu büyük dezavantaj."

"Erik Ten Hag, Ajax'ta beni istedi"

Manchester United Teknik Direktörü Erik Ten Hag'ın daha önce de kendisini istediğini söyleyen 25 yaşındaki kaleci, "Erik Ten Hag'ın geçmişte beni Ajax'a istediği doğru. Hocamız çok iyi, çok pozitif ve çok bilgili. Hocamız ince detaylara çok önem veriyor. İstenildiğin yerde olmak çok güzel bir şey, hocamız bunu bana hep hissettiriyor" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın ManU kamp kadrosu belli oldu! Yıldız isim yok
Habere Git

"Fenerbahçe inşallah şampiyon olur"

Fenerbahçe için şampiyonluk temennisinde bulunan Altay Bayındır, "Fenerbahçe inşallah bu sene şampiyon olur. Taraftarın ve camianın nefes almaya ihtiyacı var. Bunu en iyi bilenlerden birisi benim. Çok mücadele ettik. Gece gündüz nasıl daha iyi olabiliriz diye düşünüyorduk. Fenerbahçe, karakterli ve kariyerli futbolcularla bir takım kurdu. Güzel birliktelik ve takım çalışmasıyla, şampiyonluğun geleceğine inanıyorum" açıklamalarını yaptı. 

Manchester United-Galatasaray eşleşmesi! "Galatasaray camiasının başımın üstünde yerleri var"

Şampiyonlar Ligi'ndeki eşleşmeyi "Güzel ve değişik bir duygu" diye nitelendiren Altay Bayındır, "Kendi ülkenin takımıyla oynuyorsun. Dünya çapında büyük bir camianın oyuncusunun. Onlar buraya gelecek, onları misafirperver şekilde karşılayacağım. Benim için her zaman çalıştığım yer çok önemli. Ancak benim için ülkemin takımının oyuncuları değerlidir. Herhangi bir ayrım yapmam. Her zaman başımın üstünde yerleri var. Ancak buraya sahaya çıktığımda kazanmak için mücadele edeceğiz. Onlar benim misafirlerim. İnşallah güzel bir maç olur. Onların da beni en misafirperver ve sağlıklı şekilde karşılayacağına inanıyorum. Ülkeni burada temsil etmek güzel şeyler. Doğduğun yer, kendi ülken. Buralara kadar geliyorsun. Ülkeni temsilen liyorsan. Galatasaray camiasının başımın üstünde yerleri var. Maç başlağında da kazanmak için mücadele vereceğiz. Sakatlıksız sıkıntısız bir maç olsun ve güzel geçsin' ifadelerini kullandı.  

"Manchester United teknik heyeti Galatasaray maçı öncesi senden bilgi aldı mı?" sorusu üzerine de Altay Bayındır, "Tabi fikir alışverişinde bulunuyoruz ama onların ayrıca analizleri var. Bireysel anlamda bazı sorular oldu. Vermem gereken cevapları verdim" yanıtını verdi. 

"Galatasaray'dan teklif gelirse ne yaparsın?"

Galatasaray'dan bir teklif gelmesi durumunda nasıl yaklaşacağı sorulan Bayındır "Ben profesyonel bir futbolcuyum her zaman profesyonel yaklaşırım bütün olaylara. O an süreç, zaman..."dedi.

"Bir stoper ile 5-6 maç üst üste oynayamadım"

Fenerbahçe'deki Jorge Jesus döneminden bahseden Altay Bayındır "Fenerbahçe'de çok değerli ve güzel şeyler yaşadım. 4 senede çok fazla değişkenlik gösteren bir hoca ortamı vardı. Yaklaşık 7-8 tane kaleci antrenörüyle çalıştım. Birine alıştığın zaman diğerine alışman zor oluyor. Bir hocanın başarılı olabilmesi için zaman ihtiyacı oluyor. Jorge Jesus'un farklı bir sistemi vardı. Biz oyuncular bu sisteme zaman zaman ayak uyduramadık. 4 senede 5-6 maç üst üste aynı stoperlerle oynamamışımdır. Bir kaleci için bu büyük dezavantaj." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler