Altay Bayındır'ın bileği kırıldı! Sezonu kapattı

17.04.2021 - 17:01 | Son Güncellenme: 17.04.2021 - 20:28

Son dakika! Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Altay Bayındır sakatlandı. Peki Altay Bayındır ne kadar süre forma giyemeyecek, sakatlığı ne kadar sürecek? İşte son detaylar...

Altay Bayındır'ın bileği kırıldı! Sezonu kapattı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe’de bu sezon performansı ile göz dolduran Altay Bayındır’dan Başakşehir maçı öncesi gelen haber ile sarsıldı. Genç kalecinin antrenman sırasında el bileğinin kırıldığı duyuruldu.

Fenerbahçe'den Altay Bayındır'ın sakatlığı hakkında açıklama

Sarı - lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Kalecimiz Altay Bayındır, dün gerçekleşen antrenmanın şut çalışması sırasında el bileği travması geçirmiştir. yapılan kontrol ve MR sonucunda, kalecimizin el bileği skafoid kemiğinde kırık saptanmış olup ameliyat olmasına karar verilmiştir'' denildi.

Altay'ın sakatlığı ne kadar sürecek?

En az 3 ay forma giyemeyecek olan 23 yaşındaki file bekçisi Altay Bayındır,  26 Haziran'da başlayacak 2020 Avrupa Şampiyonası'nı da kaçıracak.

 

2019/2020 sezonu yaz transfer döneminde Fenerbahçe’ye gelen 23 yaşındaki file bekçisi, bu sezon kaleci antrenörü Michael Kraft ile performansının zirvesine ulaştı ve A Milli Takımın aday kadrosuna seçilme başarısı gösterdi.

Altay Bayındır'ın Fenerbahçe'deki performansı

Avrupa kulüpleri tarafından da ilgiyle takip edilen Altay Bayındır bu sezon 32 karşılaşmada forma giyerken kalesinde 30 gol gördü. Genç file bekçisi, 10 mücadelede ise kalesini gole kapattı.

 

Altay Bayındır bu sezon Fenerbahçe'nin deplasmanda Denizlispor'u 2-0, Hatayspor'u 2-1 ve Karagümrük'ü 2-1 mağlup ettiği karşılaşmalar başta olmak üzere aldığı 3 puanlarda büyük pay sahibi oldu.

Fenerbahçe'de Altay'ın yokluğunda kaleye kim geçecek?

Altay Bayındır’ın yokluğunda Fenerbahçe yedek kaleci olarak Harun Tekin’in yanı sıra geçtiğimiz günlerde Yeni Malatyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmaları kadrosunda yer verdiği Osman Ertuğrul Çetin ve Canberk Aydemir bulunuyor.

 

Teknik sorumlu Emre Belözoğlu’nun Başakşehir maçındaki Harun Tekin’e forma vermesi bekleniyor. Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Başakşehir’e 2-1 yenilerek Kadıköy’de elendiği maçta yediği goller ile Harun Tekin çok eleştirilmişti.

Altay'sız Fenerbahçe 4 maçta 3 yenilgi aldı

Fenerbahçe, Altay Bayındır'ın forma giymediği 4 maçta 3 mağlubiyet alırken, sadece 1 kez kazanabildi. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezonun 26. haftasında oynanan Konyaspor maçında 1-0 yenilmiş, bu sezon Süper Lig'in 13. haftasında Gaziantep FK maçında 3-1 mağlup olmuş, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Başakşehir'e 2-1 kaybetmişti. Fenerbahçe, Altay'sız sadece geçtiğimiz sezonun 34. haftasında Çaykur Rizespor karşısında 3-1 kazandı. 

Senin için hazırladığımız haberler