Southampton, Mateusz Lis'i Transfer Etti! Altay Bonservis Alamadı

Ali Bozkurt
17.06.2022 - 22:25 | Son Güncellenme: 18.06.2022 - 12:17

İngiltere Premier Lig'den Southampton, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Altay forması giyen kaleci Mateusz Lis'i transfer etti. Altay, bonservis alamadı.

Southampton, Mateusz Lis'i Transfer Etti! Altay Bonservis Alamadı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'den 371 milyon TL borç yüküyle 1'inci Lig'e düşen Altay'da ödemesi yapılmayınca sezon bitmeden sözleşmesini tek taraflı feshederek kulüple bağlarını koparan kaleci Mateusz Lis'in dün İngiltere Premier Lig'e gitmesi İzmir temsilcisini derinden yaraladı. Sezon başında 3 yıllık sözleşme imzalayan oyuncuya ve Polonya'daki eski kulübüne borçlu kalan İzmir temsilcisi, Lis'in transferinden milyon Euro'luk bonservis geliri elde etme şansını da kaçırdı.

Southampton, Altay'ın tecrübeli kalecisi Mateusz Lis ile 5 yıllık anlaşma sağladığını duyurdu. Ayrıca kalecinin çalışma izni onayını beklendiği duyruldu.

"Mateusz, bir kalecide aradığımız birçok doğru özelliğe sahip ve hala en iyi yılları önünde olan bir oyuncu. Tabii ki, bu departmanı yaz aylarında güçlendirmek bizim için bir öncelikti ve gelecekte bize yardım edebileceğini umduğumuz Mateusz önemli bir katkı."

Altay'dan sitem

Altay, Lis'in Southampton'a transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Altay Kulübü'nün açıklamaları...

''Bugün Southampton FC tarafından serbest olarak transfer edildiği duyurulan eski oyuncumuz Mateusz Lis ile ilgili kamuoyunu ve camiamızı bilgilendirme ihtiyacı oluşmuştur. Oyuncu, ödenmeyen €175.000 tutarındaki alacakları için kulübümüzde 1 Nisan 2022 tarihinde ihtar göndermiştir. Oyuncunun ödemeleri 15 Nisan 2022 tarihine kadar yapılmadığı için, oyuncu bu tarihten itibaren serbest kalma hakkı kazanmıştır. Oyuncu, iyi niyet çerçevesinde 30 Nisan’a kadar kulübümüzde kalmış, fakat bu tarihten sonra ülkemizden ayrılarak 3 Mayıs 2022 itibariyle fesih bildirimini kulübümüze göndermiştir.''

''20 Mayıs 2022 itibariyle göreve gelen yönetimimizin, oyuncunun alacaklarını ödeyerek sözleşme yenileme ve satış halinde bonservisten pay gibi yaptığı çeşitli teklifleri oyuncu, oyuncunun menajeri ve avukatı tarafında karşılık bulmamıştır. Kulübümüz muhasebesine bu çerçevede Wisla Krakow kulübüne ödenmemiş €600.000 bonservis ücreti; oyuncuya ödenmemiş ve oyuncunun alacağı olan, aynı zamanda dava konusu edilerek artabilecek €175.000; Southampton FC ile imzalayacağı yıllık ücrete göre, senelik €450.000 olan 3 senelik kontratından doğan €1.350.000 ücretiyle Southampton FC’den alacağı ücretin bu ücretten düşük olması halinde bu iki ücret arasındaki fark borç olarak yazılmış, kulübümüz aynı zamanda oyuncunun satışından elde edebileceği milyonlarca Euro’luk gelirden mahrum kalmıştır.''

Wisla Krakow'a 600 bin Euro borç

Polanyalı kaleci Mateusz Lis'in 30 Nisan'dan sonra takımdan ayrıldığı ve 3 Mayıs'ta fesih bildirimini kulübe gönderdiği açıklandı. Yeni yönetimin 25 yaşındaki kalecinin alacaklarını ödeyerek yeni sözleşme imzalama ve satıştan pay alma teklifinde bulunduğu ancak bu teklifin sonuçsuz kaldığı ifade edildi.

Altay'ın Lis'in eski kulübü Wisla Krakow'a 600 bin Euro ödenmemiş bonservis ücreti borcu olduğu bildirildi. Kaleci Lis'in Southampton'dan alacağı ücret, Altay'la 3 yıllığına anlaştığı 1 milyon 350 bin Euro'dan düşük olması halinde siyah-beyazlılar aradaki farkı da ödemek zorunda kalacak.

Senin için hazırladığımız haberler