Olaylı Göztepe Derbisinden Sonra Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu Konuştu

Akın Ungan
29.11.2022 - 15:05 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 15:49

Son dakika | TFF 1. Lig ekiplerinden Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, olaylı Göztepe derbisinin ardından Radyospor canlı yayınında açıklama yaptı.

Olaylı Göztepe Derbisinden Sonra Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu Konuştu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftası, Göztepe ile Altay arasında olaylı İzmir derbisine sahne oldu. Tribünlere atılan işaret fişeği nedeniyle vatandaşların yaralandığı müsabakada bir taraftar, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner direği ile saldırdı.

Altay hocası Radyospor'a konuştu

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı Programı'nda, Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Kaloğlu, hakemin ertelediği olaylı müsabaka hakkında değerlendirmede bulundu.

Kaloğlu'ndan Ozan Evrim Özenç'in son durumu hakkında açıklama

Taraftarın saldırısına uğrayan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in sağlık durumu hakkında bilgilendirme yapan Sinan Kaloğlu, "Durumu iyi. Başında 5-6 dikiş vardı. DÜn akşam saatlerinde taburcu oldu. Durumun etkisinde hala. Duygusal bir çocuk. Hastaneye gönderilirken korkmuştuk ama şimdi iyi çok şükür." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi: "Futbol tarihimize kara bir leke bırakıyor"
Habere Git

"Maçın içinde kelimelerin bittiği yerdeydik"

Olaylar hakkında düşüncelerini söyleyen Kaloğlu, "Çok üzgünüz. Çünkü olmaması gereken olaylar, davranışlar... Türkiye'de sayılı derbilerden biri. Maalesef bu derbinin keyfini yaşayamadık. Maçın öncesi, maçta, maçtan sonra olaylar oldu. Kelimelerin bittiği yerdeydik maçın içinde. Göztepeli kardeşimize Allah'tan şifa diliyoruz. Aklımız hem ondaydı hem de kaleci Ozanımız'daydı. Bu tip olayları şiddetle kınıyoruz. İnşallah son bulur. Çocuklar aileleriyle tribünlere gelip rahat şekilde maç seyretmeli." dedi.

Sözlerine devam eden Kaloğlu, "Bu sene çok güzel şeyler yapıyoruz takım halinde. İlk 11'deki 4-5 tane futbolcumuz ilk defa böyle bir atmosferi yaşıyordu. Centilmence bir maç olmasını dilerdik. Çocuklar da çok heyecanlıydı. Maalesef olmadı. Onlar adına da çok üzüldüm. İnşallah bir daha olmaz." ifadelerini kullandı.

"Altay ve Göztepe taraftarıyla bu olayları bağdaştırmamak lazım"

Altay Teknik Direktörü, Göztepe tribününe işaret fişeği atan kişi hakkında şunları söyledi: "Bu olay hepimizi üzdü. Olaya tam vakıf eğilim. Kim, nasıl yaptı tam bilmiyorum. Altay ve Göztepe taraftarıyla bu olayları bağdaştırmamak lazım. Daha önce Göztepe Kulübü'nün içinden görevliler gelip Altay taraftarıyla maç seyrettiğinde bir şey olmadı. Ben de Keçiörengücü maçında Keçiörengücü tarafında bulundum, notlar aldım. Herhangi bir şey olmadı."

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den derbide yaralanan taraftara ziyaret
Habere Git

Sinan Kaloğlu, "Camialar arasında bir şey yok. İzmir'in iki güzide kulübü. İnşallah dostluk bozulmaz. Yapanları şiddetle kınıyorum." açıklamasını yaptı.

"Hiçbir maç, candan daha önemli değildir"

Bu olayların takımın performansına yapacağı etki hakkında konuşan Kaloğlu, "Hiçbir maç, candan daha önemli değildir. İnsanlar yaralanmasın, insanlar ölmesin. Sonuçta bu futbol. İnsanların keyif alması lazım futboldan. Biz bu sene çok zor şartlar altında büyük bir emek sarfediyoruz. Maça da çok iyi hazırlanmıştık. Bu çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz." dedi.

"Genç oyuncular travma yaşadı"

kaloğlu, "Genç oyuncular çok fazla bizim takımda. Onlar travma yaşadı. Onların motivasyonunu yüksek tutmaya çalışacağız. Kulübümüzün Göztepe ile birlikte yaptığı açıklama çok önemli. İnsanlar sokakta caddede beraber uyaşıyor. İnşallah bu olaylar tekrarlanmaz. Açıkçası bunun önlemlerini almamız lazım. Sosyal medyada olsun televizyonda yapılan yorumlar olsun kulüpleri birbirine kırdırmaktan çok futbolun bir seyir zevki olduğunu vurgulamak lazım." açıklamasını yaptı.

"Antrenmanlara yarın başlayacağız"

Gelecek hafta oynanacak Boluspor maçıyla ilgili açıklama yapan Kaloğlu, şunları kaydetti: "Zor bir karşılaşma olacak. Boluspor da bu sene iyi giden, başarısını devam ettiren bir takım. Biz de iyi hazırlanıp, çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Antrenmanlara yarın başlayacağız."

Kaleci Ozan Boluspor maçında oynayabilecek mi?

Ozan Evrim Özenç'in Boluspor maçında forma giyip giyemeyeceği hakkında açıklama yapan Kaloğlu, "Kalecimiz Ozan bu sene gayet başarılı. Böyle bir şey başına geldi. Çok üzüldük. Allah'tan daha kötü bir şey olmadı. Bunların hepsi bir travma. Kolay şeyler değil ama toparlanacağız. Boluspor maçı için bu hafta değerlendireceğiz." diye konuştu.

"Herkesi sağ duyuya davet ediyorum"

Taraftara çağrıda bulunan Kaloğlu, "Bu tip olayları kınıyorum. Herkesi sağ duyuya davet ediyorum. Bir daha tekrarlanmasın. Çocukların statlardaki hayallerini almayalım." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Josef de Souza hatırlama zamanı!
Habere Git

"Kaptan İbrahim'in yaptığı hareket doğruydu bence"

MKE Ankaragücü - Beşiktaş maçında sahaya girerek Siyah-Beyazlı futbolculara saldırıda bulunan bir taraftarı etkisiz hale getirdiği için TFF'den ceza alan Josef de Souza'ya benzer şekilde Göztepe taraftarına müdahalede bulunan İbrahim Öztürk hakkında konuşan Kaloğlu, "Açıkçası kötüye kötüyle cevap vermemek en güzeli. Kaptan İbrahim'in yaptığı hareket doğruydu bence. O kişi zaten cezasını çekecek. Kaptanın bu duruma düşmemesi önemliydi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler