Altay, Muslera'ya karşı ilk peşinde!

06.02.2021 - 15:00 | Son Güncellenme: 06.02.2021 - 15:46

Süper Lig son dakika haberelir....Fenerbahçe-Galatasaray derbisi kaleciler Altay Bayındır ile Fernando Muslera'nın da rekabetine sahne olacak. Daha önce iki kez karşı karşıya geldiler ve Altay henüz galibiyet görmüş değil. Galatasaray, 21 yıl sonra Kadıköy'de kazanırken Fenerbahçe'nin kalesinde Altay vardı. İşte Altay ve Muslera'nın performans istatistikleri...

Altay, Muslera'ya karşı ilk peşinde!

AJANSSPOR-HABER

Son haftalarda kaleciler ortaya koydukları performanslarla öne çıkıyorlar. Gözler bu akşamki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de kalecilerde olacak. Bir yanda 22 yaşındaki genç eldiven Altay Bayındır, diğer yanda yılların tecrübesi ve Süper Lig'in en iyi kalecisi olarak görülen 34 yaşındaki Fernando Muslera...

Yüzde 74'lük kurtarış yüzdesi

Fenerbahçe, Hatay deplasmanından 1-0 galip gelirken maçın kahramanı 5 net topu çıkartan Altay Bayındır, maçın yıldızı oldu. Ki Mesut Özil, maç sonu attığı mesajda genç eldiveni özellikle övdü.
Bayındır, geride kalan 21 maçta 7 maçı gol yemeden tamamdı. Toplam 21 gol yiyen Bayındır, bu gollerin 20'sine ceza sahası içindeki pozisyonlarda engel olamadı.
Yüzde 74'lük bir kurtarış yüzdesine sahip olan Bayındır'ın en büyük sıkıntısı geçen sezona göre azalsa da yan toplar.

Bir kaleciden daha fazlası

Ve Muslera... Geçen sezon sakatlanınca Galatasaray, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Yaklaşık bir yıl sahalarda uzak kaldı. Ancak sahalara dönüşü yine klasına yakışır şekilde oldu.
O da son maçın kahramanlarından. Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 3-0 mağlup ederken, galibiyetin mimarlarının başında Muslera geliyordu.
Skor 0-0'ken kurtardığı penaltıyla oyunun seyrini değiştiren Muslera, ayrıca 2 kritik pozisyonda da tecrübesini konuşturmasını bildi. 
Bu sezon henüz 4 maça çıkabilen Muslera 2 gol yedi. Bu iki gol de ceza sahası içi pozisyondan oluştu. 2 maçta kalesini gole kapatan Muslera'nın kurtarış yüzdesi yüzde 88.  Galatasaray için bir kaleciden daha fazlası olan Muslera, derbi de takımının en büyük güvencesi olacak.

2 kez rakip oldular

İki kaleci Süper Lig'de daha önce iki kez rakip oldu. Ve bu maçların ilk golsüz sona ererken ikincisi tariha geçti. Zira Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederken, 21 yıllık galibiyetsizlik serisini de sonlandırıyordu. Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'a karşı serisi biterken kalede Altay Bayındır bulunuyordu. Bilindiği üzere Altay'ın eldivenleri devraldığı Volkan Demirel, Kadıköy'de hiç Galatasaray yenilgisi yaşamamıştı. Bu akşamki derbi Altay Bayındır için Muslera'ya karşı ilk galibiyetini kazanma hedefi de taşıyor.

ALTAY BAYINDIR-FERNANDO MUSLERA DERBİLERİ
____________________________________________

28 Eylül 2019
Galatasaray-Fenerbahçe: 0-0

23 Şubat 2020
Fenerbahçe-Galatasaray: 1-3

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler