Spor Toto 1. Lig'de Altay-Sakaryaspor maçına deplasman yasağı

Orhan Gülek
31.03.2023 - 19:15 | Son Güncellenme: 31.03.2023 - 19:33

Sakaryaspor’un Spor Toto 1.Lig’in 30’uncu haftasında pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Altay karşılaşması için deplasman yasağı geldi. İşte tüm detaylar

Spor Toto 1. Lig'de Altay-Sakaryaspor maçına deplasman yasağı

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. 30. hafta maçında Sakaryaspor ile Altay kozlarını paylaşacak. Sakaryaspor’un Spor Toto 1.Lig’in 30’uncu haftasında pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Altay karşılaşması için deplasman yasağı geldi.

Sakaryaspor taraftarlarına da yasak

Ev sahibi ekibin cezası nedeni ile seyircisiz oynanacak olan karşılaşma için Tatangalar’a da deplasman yasağı getirilmesi tepkilere neden oldu.

Resmi açıklama geldi

Kulüpten yapılan resmi açıklamada; İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, Pazartesi günü saat 20.30’da oynayacağımız Altay müsabakasına taraftarlarımızın alınmayacağı kulübümüze bildirilmiştir.’’ İfadelerine yer verildi.

İlgini Çekebilir
6 puanlık maç Altay'ın! İzmirliler Erzurum'da nefes aldı
Habere Git

Ne olmuştu?

27 Kasım tarihinde oynanan Göztepe- Altay derbisi, Mehmet Çakır'ın Altay taraftarlarının yer aldığı tribünden ateşlenen işaret fişeğiyle yüzünden ağır yaralanması ve Göztepeli bir taraftarın söktüğü korner direğini Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasına defalarca vurarak hastanelik etmesi sebebiyle hakem tarafından tatil edilmişti. Maçın tatil edilmesinin ardından İzmir sokaklarında iki takım taraftarı birbirine girmişti.

Altay'a 6 maç ceza verildi

Holiganlar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında da işlem yapılırken, İzmir derbisinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Altay'a 6 maç, Göztepe'ye de 4 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler