Spor Toto 1. Lig Ekibi Altay'da Küme Düşme Korkusu

Orhan Gülek
22.01.2023 - 12:20 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 12:25

İzmir ekibi Altay, Spor Toto 1. Lig'de üst üste aldığı 4 mağlubiyetten sonra kendini bir anda düşme hattının üstünde buldu. İşte haberle ilgili tüm detaylar...

 Spor Toto 1. Lig Ekibi Altay'da Küme Düşme Korkusu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay, kötü gidişatı durdurmak için Pendikspor maçına galibiyet parolasıyla çıktı. Siyah-beyazlı takım, maça zaman zaman ortak olsa da bireysel hatalar sonucunda 4-1'lik skorla maçı kaybetti. 

Altay, 3 puan silme cezası da almıştı

Bu sonuçla birlikte ligde arka arkaya 4. mağlubiyetini alan İzmir temsilcisi, kendini hızlı bir şekilde düşme hattının üzerinde buldu. Ayrıca Altay, Ulusal Kulüp Lisansı alma kriterlerini yerine getirememesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) 3 puan silme cezası da almıştı.

Altay, 14. sıraya geriledi

Alınan ceza sonrası siyah-beyazlı ekip, 18 puanla ligde 14. sıraya kadar gerilemiş oldu. İzmir temsilcisi, gelecek hafta da üst lige çıkma savaşı veren Ankara Keçiörengücü'ne konuk olacak.

Altay ile Pendikspor maçındaki goller

Altay ile Pendikspor maçında gülen taraf 4-1 ile Pendikspor oldu. Konuk takımın sayılarını 25 ile 90+2'de Thuram, 62'de Kappel ve 69'da Ahmet Ildız kaydetti.

Altay'ın tek golünü ise 45+8'de Paixao attı.

Üst üste 4’üncü yenilgisini alan İzmir ekibi 18 puanda kalırken, Pendikspor 34 puana ulaşıp Play-Off hattındaki yerini korudu.

Senin için hazırladığımız haberler