Altay'ın penaltı performansının sırrı ne?

07.12.2020 - 12:36 | Son Güncellenme: 07.12.2020 - 12:43

Sarı lacivertli takımın kalecisi Altay Bayındır kaç penaltı kurtardı? Fenerbahçe kalesinde Yukatel Denizlispor maçında yaptığı kurtarışlarla yıldızlaşan Altay Bayındır bu sezon Fenerbahçe aleyhine verilen 4 penaltıdan ikisini kurtardı. Bayındır, antrenman sonrası penaltı atışlarına çalıştığını belirterek "Penaltılarda psikoloji çok önemli. Orada rahat olduğun sürece, rakibe bunu hissettirdiğinde daha temkinli geliyorlar" dedi. İşte detaylar...

Altay'ın penaltı performansının sırrı ne?

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Altay Bayındır’ın bu sezon gösterdiği performans memnuniyet veriyor. Geçen sezon başında Ankaragücü’nden transfer edilen ve kendisini bir anda sarı lacivertli takımın kalesinde bulan genç eldiven çok eleştirildiği dönemler de yaşadı.

Ersun Yanal’ın takımın başında görev yaptığı geçen sezon teknik ekipte görev yapan kaleci antrenörü Marco Knoop ile eksiklerini kapatmaya başlayan Altay Bayındır Michael Kraft ile performansının zirvesine çıktı.

Her kaleci gibi gününde olmadığı maçlar da yaşadı ve Fenerbahçe’nin kalesi için yeterli değil eleştirileri de geldi. Eleştirilere açık olduğunu her fırsatta dile getiren Altay Bayındır hocalarının talimatlarından çıkmadan disiplinli çalışmasını ve kendisini geliştirmeyi bırakmadı Emeklerinin karşılığını da bu sezon almaya başladı. (ALTAY 'DUR' DEDİ! 7 MAÇ SONRA GOL YEMEDİ)

4 penaltıdan 2'sini çıkardı

Erol Bulut yönetimindeki Fenerbahçe’de bu sezon birçok maçta takımının 3 puan almasına büyük katkı sağlayan 22 yaşındaki kaleci Fenerbahçe 2-1 galibiyetiyle biten Fatih Karagümrük ve 2-0 sona eren Yukatel Denizlispor karşısında penaltı kurtardı. Altay Bayındır bu sezon 4 penaltı atışından ikisini çıkarmayı başardı. (FENERBAHÇE, 'DENİZLİ BUNU DA HATIRLASIN' DEDİ) 

"Penaltılarda psikoloji çok önemli"

Altay Bayındır penaltılarla ilgili olarak daha önce, “Ben antrenmanlardan sonra da penaltılar için çalışıyorum. Penaltılarda psikoloji çok önemli. Orada rahat olduğun sürece, rakibe bunu hissettirdiğinde daha temkinli geliyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Genç kaleci bu sezon 9 karşılaşmada toplam 31 kurtarış yaparak takımının bazı maçlarda puan kaybetmesinin önüne geçti. Fenerbahçe’nin efsane kalecilerinden Volkan Demirel’den sonra kalede güven sorunu yaşatmamayı hedefleyen Altay Bayındır Avrupa kulüpleri tarafından da izleniyor.

"Ben kısa vadede plan yapan bir insanım"

Altay Bayındır Avrupa’ya transferi ile ilgili olarak, “Ben kısa vadede plan yapan bir insanım. Şu an Fenerbahçe'nin oyuncusuyum. Camiamızın başarısı, tek hedefim. Her gece kafamda kurduğum tek şey, Fenerbahçe'mizin başarısıdır” demişti.

22 yaşındaki kalecinin Fenerbahçe ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler