Fatih Altaylı'dan Emre Belözoğlu'na: Fethullah'ın Çocuğu

İsa Kethüda
15.03.2023 - 12:58 | Son Güncellenme: 15.03.2023 - 13:21

Gazeteci Fatih Altaylı, Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi ve "Fethullah'ın çocuğu" dedi.

Fatih Altaylı'dan Emre Belözoğlu'na: Fethullah'ın Çocuğu

AJANSSPOR-HABER

Gazeteci Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı "Benim anamın eline değmemiştir, karımın eline el değmemiştir" açıklamalarına tepki gösterdi.

Altaylı: "Bu mudur şeref, haysiyet bu mudur?"

Altaylı, "Benim anamın eline el değmemiştir, karımın eline el değmemiştir. Bu mudur şeref, haysiyet bu mudur? Ne alakası var? Hırsızsındır, alçaksındır, haysiyetsiz işler yaparsın, kaçakçısındır, yetim hakkı yiyorsundur... Oralarda ararsın şerefi. Birinin elinin tutulması veya tutulmaması değil. 

"Bunun üzerinden kadına hakaret edemezsin"

Çünkü kimse bilmez hangi karanlık köşede kimin kiminin elini tuttuğunu. Bunun üzerinden böyle bir şey diyemezsin kardeşim. Bunun üzerinden kadına hakaret edemezsin. Kadının cinselliğini, kadının biriyle elini el ele tutuşmasını, bilmem nesini ilkel bir dünya görüşü olarak dayatamazsın kimseye.

İlgini Çekebilir
Lise maçında dehşet olay! NAZİ selamı verdiler
Habere Git

"Ey Emre, ey Fethullah'ın çocuğu, ayıptır, ayıptır! 

Ne demek ya! Hepmizin çoluğu çocuğu var. Şimdi benim kızım veya senin kızın, bir çocukla el ele tutuşsa, gezse mutlu olursun. Şerefini, haysiyetini mi kaybeder. Ey Emre, ey Fethullah'ın çocuğu, ayıptır, ayıptır! 

"Boşuna bunlar onun eteğinin altından çıkmıyor ki zaten"

Bunun üzerinden haysiyet, şeref yorumu yapmak; onun, bunun karısıyla, kızıyla kendi karısını ve kızını karşılaştırmak ayıptır. Ama boşuna Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) demiyorlar ki, boşuna bunlar onun eteğinin altından çıkmıyor ki zaten. Ayıp, ayıp. Böyle bir şey yapılmaz. Ama çok kişinin de hoşuna gitmiştir bu laf onu da söyleyeyim" dedi.

Emre Belözoğlu'nun Beşiktaş maçı sonrası açıklaması

Bilindiği üzere Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçı sonrası ailesine yapılan küfürler sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Belözoğlu maç sonrası, "Bu maça iki kızımı getirdim. Sağ olsun bizimkiler de bizim çocukları oraya yakın koydular. Çocuklar 30-35 dakika küfür dinlediler. 8 ve 5 yaşlarında kızım var. Beşiktaş taraftarı özünde benim de tanıdığım çok dostum var. Özellikle 1 ay önce ülkenin yaşadığı en büyük felaketi yaşamış ülkenin Emre Belözoğlu’na küfrediyorsa nasip işidir, haysiyet de nasip işidir. 

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus, Sevilla'yı bu taktikle vuracak!
Habere Git

Belözoğlu: "Annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış"

Ne insanlık ne haysiyetten nasibini aldığını düşünmüyorum. Annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bu bizde fazlasıyla var. Kendilerini gidip aynada kontrol etsinler. Hepsinin annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum. Anneler bu ülkede insanlar adına en değerli varlıktır. Hepsi anneme, eşime ettikleri küfürden sonra annesinin elini öpsün, varsa eşlerine sarılsın” ifadelerini kullanmıştı.

Emre Belözoğlu'nun Gent maçı öncesi sözleri

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Gent ile sahasında karşılaşacakları maç öncesi de bir açıklama yapan genç teknik adam, "Orada bana değil anneme, eşime ve maçı izleyen kızlarıma karşı saygısızlık yapıldı. Beşiktaş’ın çok güzel bir mottosu var. Beşiktaş hem taraftar hem de yönetim olarak sürekli şereften bahsediyor. 

Benim bahsettiğim, üzerine basmak istediğim konu da bu. Benim kızlarımın önünde bana ve anneme küfür edilmesi şerefli bir davranış mı sizce? Benim maç sonrası yaptığım açıklamaların farklı yerlere çekildiğini düşünüyorum. İnsanların sürecin nasıl buraya geldiğine bakması, yaşadığım haksızlığı bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu'ndan Beşiktaş maçı açıklaması: ''Şerefinle oyna, hakkınla kazan''
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler